Kip tandoori

Kip tandoori

Kip tandoori is een Indiaas gerecht met kip dat in een tandoor-oven wordt gegaard. De kip wordt gemarineerd in yoghurt en maakt de kip echt heel mals en zacht. Echter hebben wij in huis geen tandoor-oven en voldoet de wokpan.

Ik maakte dit eten vaak uit een pakje, want het leek mij een hele gecompliceerd gerecht om zelf zonder pakje te maken. Maar na wat internet research, recepten met elkaar vergeleken en goed de ingrediëntenlijst te hebben gelezen, is onderstaand recept er uit gekomen. Heerlijke malse kip in een lekkere saus met gekookte rijst. 

Een tip: ga voor de kruiden naar de lokale toko en haal hier de echte goede kruiden. De kerrie die in de supermarkt te koop is, is geen echte kerrie!

KIP TANDOORI 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
– 400 gram kipdijbeenfilet of kipfilet
– 3 tenen knoflook
– 3 el paprikapoeder
– 2 el kerrie Bengaal
– 5 tl komijnpoeder
– 5 tl ketoembar
– 1 tl cayennepeper
– 1 tl kaneel
– 1 cm verse gember
– 2 el citroensap
– 350 gram Griekse yoghurt
– 2 el wokolie
– Zout
– 1 ui, gesnipperd
– 300 gram basmati rijst

Kip tandoori

Bereiding: 

  1. Snijd de kip in blokjes, hak de knoflook en gember fijn en roer deze door de kip
  2. Meng alle kruiden en wat zout met elkaar en roer dit door de yoghurt
  3. Doe de kip bij de yoghurt, giet de citroensap erbij en schep alles goed door elkaar, dek af met wat plastic folie en laat voor minstens 1 uur marineren in de koelkast
  4. Verhit de wokolie in de wokpan en fruit hierin het gesnipperde ui
  5. Voeg de kip met alle marinade toe en laat deze op middelhoog vuur garen, doordat de kip gaart in de saus, duurt het wat langer, maar blijft de kip supermals. Roer af en toe door, het duurt circa 20 minuten tot de kip gaar is
  6. Bereid ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking
  7. Mocht de saus wat te dik zijn, voeg dan beetje bij beetje wat water of Griekse yoghurt toe

Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *