Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

Hebben jullie al naar de weersverwachtingen gekeken van dit weekend? Vrijdag wordt het echt heerlijk zomers warm. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat het niet zo heet is als vorig jaar, maar ik verlang toch echt wel naar de wat warmere dagen. Ik heb voor mij en voor Vera echt leuke zomerkleding in de kast liggen dus die kunnen er eindelijk uit!

In de zomer foodybox zat een fles Limoncello van Pallini, maar niet zomaar een limoncello. Het is namelijk limoncello creamy. Een romige variant van de bekende limoncello. Ik vind ‘m heerlijk. Doordat hij wat romiger is, past deze heel goed bij de mascarpone in een tiramisu. Voor de vegans onder ons, dit toetje gaat hem niet worden, maar de limoncello creamy is vegan!

Het lekkere van dit toetje is, is dat hij romig is maar ook heerlijk fris. Ik heb een lekkere snelle variant gemaakt zodat je hem direct kunt eten. Perfect voor het warme weer dat in aantocht is!

LIMONCELLO TIRAMISU 

Voor 4 toetjes

Ingrediënten: 
– 1 biologische citroen
– 50 ml limoncello creamy
– 1 el suiker
– Scheutje water
– 250 ml slagroom
– 250 gram mascarpone
– 2 el suiker
– 1 zakje klopfix
– Lange vingers
– Lemon curd (zelfgemaakt of uit een potje)

+ 4 glazen

limoncello tiramisu

Bereiding:

  1. Snijd de citroen door de midden, snijd 1 plakje citroen van de citroen en leg deze apart
  2. Rasp wat citroenschil en leg ook deze apart
  3. Knijp de citroen nu uit boven een stilpannetje met een zeef
  4. Doe bij het citroensap 1 el suiker en een klein scheutje water en verwarm dit tot de suiker is opgelost
  5. Haal van het vuur en voeg als het wat afgekoeld is de limoncello creamy erbij
  6. Klop de slagroom samen met de mascarpone, 2 el suiker en klopfix tot een luchtig en stevig room en spatel de citroenrasp hierdoor heen
  7. Opmaak: breek de lange vingers in stukjes zodat deze in het glaasje passen, laat deze even weken in de citroenlikeur mix en bedek de bodem hiermee
  8. Doe daarboven een laagje mascarpone met slagroom
  9. Doe daarboven op weer een laagje lange vingers met likeur en daarboven weer een laagje mascarpone
  10. Pak wat lemoncurd en roer dit beetje door de bovenkant, zodat je een swirl krijgt van lemon curd
  11. Snijd het plakje citroen in 4 stukjes en garneer hier het toetje mee

Eet smakelijk! 

limoncello tiramisu
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *