Spritsen

Spritsen

Spritsen, ik denk dat iedereen wel weet wat dit voor koekjes zijn. Overheerlijke brosse koekjes met een vleugje vanille en het romige van roomboter. Ik zeg expres roomboter, want dit is toch echt de enige boter waarmee je bakt, dus ook deze spritsen! 

Wat voor spritsen erg belangrijk is, is dat de roomboter op kamertemperatuur moet zijn, want anders krijg je ze niet gespoten! Het is wel even een klus, maar als je daarna de spritsen kunt eten, is het het allemaal waard!

 

SPRITSEN 

Voor 20 spritsen

Ingrediënten:
– 200 gram ongezouten roomboter
– 250 gram Zeeuwse of tarwebloem
– 125 gram witte basterdsuiker
– 1 tl vanille essence
– 2 gram zout
– Half ei, losgeklopt

+ Spuitzak met gekarteld spuitmondje 

Spritsen

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Klop de roomboter samen met de basterdsuiker tot een romige massa en de boter wit kleurt
  3. Voeg nu het ei en de vanille essence toe, klop tot dit is opgenomen en voeg dan de bloem en zout toe
  4. Meng alles tot 1 geheel
  5. Doe het deeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit op de bakplaat al zigzaggend stroken van circa 4 cm breed of spuit kransjes
  6. Bak de spritsen gaar in circa 25 minuten
  7. Haal uit de oven, snijd de spritsen in stukjes en laat ze afkoelen op een rooster

Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *