Bosvruchten kwarktaart

Bosvruchten kwarktaart

Deze bosvruchten kwarktaart is weer een mooie toevoeging op de kwarktaarten die hier al op de blog staan, zoals deze aardbeienkwarktaart of de frambozen-aardbeien kwarktaart. 
Vorige week heb ik deze kwarktaart gemaakt, toen het nog zo warm was. Een heerlijk fris taartje, niet al te zoet, maar wel heerlijk met de bodem gemaakt van kandijkoeken. Daarbij ook een erg aantrekkelijke taart, aangezien het in laagjes is! Dat betekend wel even iets meer werk, maar zodra je de taart aansnijd, zie je de laagjes nog beter en is het een extra feestje om te eten. 

 

BOSVRUCHTEN KWARKTAART 

Voor 10 tot 12 punten

Ingrediënten: 
Bodem
– 200 gram kandijkoeken
– 80 gram roomboter

Vulling
– 750 gram magere kwark
– 250 ml ongeklopte slagroom
– 125 gram witte basterdsuiker
– 500 gram zomerfruit (aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen) of diepvriesfruit (ontdooit)
– 12 blaadjes gelatine

+ springvorm 22 cm en cellofaanfolie

 

Bosvruchten kwarktaart

Bereiding:

  1. Bodem: Verkruimel de kandijkoeken en smelt de roomboter, meng dit door elkaar heen
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem, druk aan met de bolle kant van de lepel
  3. Zet de bodem voor minstens 15 minuten koud
  4. Pureer 500 gram fruit en verdeel dit over 2 bakjes, zet 1 bakje weg, dit is straks voor de topping*
  5. Leg 3 blaadjes gelatine in koud water voor minstens 30 minuten
  6. Roer de kwark samen met de basterdsuiker tot het goed gemengd is
  7. Klop de slagroom lobbig en roer dit door de kwark
  8. Weeg de totale hoeveelheid kwark af en verdeel dit over 3 bakjes
  9. Verdeel het gepureerde fruit over de 3 bakjes, maar er moet duidelijk kleurverschil zijn: bijvoorbeeld bij de onderste laag 1 el fruit, bij de middelste laag 3-4 el fruit en bij de bovenste laag het overige fruit, doe dit naar eigen inzicht
  10. Houd de lichtste kwark apart en zet de rest in de koelkast, haal de bodem uit de koelkast en doe langs de rand van de springvorm de cellofaanfolie
  11. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat deze smelten op laag vuur
  12. Roer wat van de kwark door de gelatine en giet dan alles bij de kwark, roer goed en giet dit op de bodem, en strijk glad
  13. Leg de taart nu voor 2 uur in de koelkast
  14. Laat wederom 3 blaadjes gelatine weken in koud water voor minstens 30 minuten
  15. Haal nu de kwark voor de tweede laag uit de koelkast (de middelste kleur) en herhaal stap 11, 12 en 13 met deze kwark
  16. Haal daarna de laatste bak kwark uit de koelkast, laat wederom 3 blaadjes gelatine weken en herhaal stap 11 tot en met 13
  17. Topping: laat de laatste 3 blaadjes gelatine weken in koud water voor 30 minuten
  18. Haal de overige 250 gram fruit erbij, doe dit in een steelpannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en doe deze bij het gepureerde fruit en roer tot het opgelost is
  19. Laat dit afkoelen tot lichaamstemperatuur
  20. Haal de taart uit de koelkast en giet het afgekoelde fruitmengsel erop, zet wederom in de koelkast en laat weer 2 uur opstijven

Eet smakelijk!

* Er zitten pitjes in het fruit, mocht je deze niet willen, haal het fruit door de zeef, hierdoor neemt de hoeveelheid fruit wel af, dus dan zou je eventueel wat meer fruit moeten pureren. 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *