Mokkatruffels

Mokkatruffels

Ook al zo gek op slagroomtruffels? Ik wel, heerlijk! De romige vulling van slagroom en roomboter in een knapperig laagje met chocolade. Ik had laatst heel veel zin in deze slagroomtruffels, maar had ook heel veel zin in mokkagebak. Dus waarom geen combi maken? Toen is het idee voor deze mokkatruffels geboren en wat zijn ze lekker! Ik gebruik zelf vloeibare mokka. Mokka is niet meer dan gebrande suiker afgeblust met espresso. Ik heb deze mokka gekregen van een banketbakker, maar je kan deze ook via webshops kopen, speciaal voor bakken. De truffels hebben na 1 dag echt pas die heerlijke intense mokkasmaak. 

 

MOKKATRUFFELS 

Voor circa 50 stuks

Ingrediënten:
– 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
– 200 ml slagroom
– 120 gram kristalsuiker
– 1 vanillestokje
– 3 el mokka
– 200 gram melk chocolade
– 100 gram pure chocolade
– Cacao of gehakte hazelnootjes

+ siliconen ijsblokvormpjes rond 

Mokkatruffels

Bereiding:

  1. Breng de slagroom samen met de suiker en het merg van het vanillestokje zachtjes aan de kook, laat daarna afkoelen en roer af en toe door
  2. Klop de roomboter zacht en luchtig en voeg de mokka toe
  3. Giet al kloppend de slagroom bij de roomboter en klop tot een egaal mengsel, proef of er voldoende mokka smaak aan zit, voeg anders nog wat toe
  4. Vul een spuitzak met de vulling en vul het ijsblokjesvorm hiermee of bekleed een snijplank met plastic folie en spuit hierop mooie toefjes
  5. Leg deze in de vriezer voor circa 60 minuten om uit te harden
  6. Smelt de melk chocolade au bain marie
  7. Roer daarna de pure chocolade er door heen en roer totdat alles goed gesmolten en gemengd is en doe de cacao of nootjes in een schaaltje
  8. Haal de truffels door de chocolade en rol deze daarna direct door de cacao of nootjes
  9. Leg de truffels vervolgens voor een half uurtje in de koelkast om goed te harden
  10. De truffels zijn circa 3 dagen houdbaar in de koelkast, in de vriezer natuurlijk langer!

Eet smakelijk!

 

Mokkatruffels
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *