Perzik kwarktaart

Perzik kwarktaart

Oké, niet heel erg winterachtig deze perzik kwarktaart, maar deze taart had ik een tijdje geleden gemaakt en in de vergetelheid geraakt. Maar deze kwarktaart is wel echt super lekker, vooral na al dat zware tafelen van afgelopen feestmaand, dus mocht je iets lekkers willen maken maar dat niet zo zwaar op de maag ligt: maak deze taart! Of als je gewoon gek bent op kwarktaart natuurlijk zoals ik haha. 

 

perzik kwarktaart 

Voor 10-12 puntjes

Ingrediënten: 
Bodem: 
– 250 gram maria biscuitjes
– 100 gram roomboter

Kwark: 
– 500 gram kwark
– 250 ml slagroom
– 10 blaadjes gelatine
– Grote blik perziken 

Topping: 
– 250 ml slagroom
– 100 gram mascarpone
– 2 el suiker
– Amandelschaafsel 
– 2 halve perziken uit bovenstaande blik

perzik kwarktaart

Bereiding:

  1. Bodem: Bekleed een springvorm met bakpapier
  2. Smelt de boter op laag vuur en hak ondertussen de biscuitjes fijn
  3. Roer de boter door de koekkruimels en verdeel dit met de bolle kant van een lepel over de bodem, zet dit in de koelkast
  4. Kwark: Laat de gelatineblaadjes voor minimaal 15 minuten weken in koud water
  5. Leg 2 halve perziken apart en pureer de rest met een staafmixer, bewaar ook wat sap 
  6. Roer de kwark samen met de gepureerde perzik glad
  7. Klop de slagroom lobbig 
  8. Knijp de gelatineblaadjes uit, doe klein beetje perziksap in een steelpannetje en smelt hierin de gelatineblaadjes, laat even afkoelen
  9. Roer wat kwark door de gelatine en giet dan alles bij de kwark, spatel goed door
  10. Spatel de slagroom door de kwark tot alles goed gemengd is
  11. Giet het mengsel in de springvorm en laat minstens 3 uur opstijven
  12. Topping: klop de slagroom met de suiker en mascarpone tot een stevig room en versier de taart met toefjes
  13. Snijd de perziken in partjes en doe deze op de toefjes slagroom
  14. Garneer de taart met amandelschaafsel

Eet smakelijk! 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *