Pasta romana

Pasta romana

Laatst liep in door de supermarkt om te kijken wat ik zou gaan eten. Ik loop meestal langs het schap met alle pakjes en zakjes voor inspiratie. Zo zag ik ook het pakje voor pasta romana. Pasta met kipfilet in een romige champignonnensaus. Ik dacht bij mezelf: dit moet ik ook zonder pakje kunnen maken! Ik heb lopen experimenteren in de keuken en daar kwam onderstaand recept uit! 

Ik heb iets te vroeg de tomaatjes erbij gedaan, waardoor de tomaatjes eigenlijk zijn verdwenen in de saus, dus die pas later toevoegen!

 

pasta romana 

Voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten: 
– 250 gram (kastanje)champignons, gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
– 300 gram kipfilet
– 1 blokje paddestoelen bouillon 
– 2 el bloem
– Kookroom
– Kleine roma tomaatjes 
– 2 tl Italiaanse kruiden
 -200-300 gram farfalle pasta

Pasta romana

Bereiding:

  1. Breng 500 ml water aan de kook samen met het bouillonblokje tot het blokje is opgelost, zet daarna even aan de kant
  2. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de knoflook 
  3. Voeg daarna de kipfilet toe en bak deze gaar
  4. Doe de champignons in de pan en bak deze een aantal minuten mee
  5. Voeg de bloem toe, roer goed en laat een aantal minuten garen
  6. Blus af met de bouillon, roer totdat alle bloem is opgenomen
  7. Giet de kookroom bij het gerecht naar wens
  8. Snijd de roma tomaatjes door vieren en roer deze door de pastasaus heen
  9. Kook ondertussen de farfalle zoals staat beschreven op de verpakking
  10. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden

Eet smakelijk! 

 

Pasta romana
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *