Smeuïge brownies

Smeuïge brownies

Hmmm, een van mijn guilty pleasures tijdens deze zwangerschap zijn brownies. Het is eigenlijk op dat moment niet zo goed om te kunnen bakken aangezien je dan heel snel heel wat lekkers op tafel hebt getoverd haha! Maar scheelt ook weer een ritje naar de supermarkt natuurlijk. Ach fijn, deze brownies. Ik bakte altijd volgens een ander recept, maar ik wilde toch zelf eens een keer experimenteren voor een ‘eigen’ recept. Toen kwam dit recept eruit gerold en ik moet zeggen, ik ben enthousiast! 

 

smeuïge brownies 

Voor circa 30 stukjes

Ingrediënten:
– 250 gram roomboter gesmolten
– 175 gram bruine suiker
– 175 gram kristalsuiker
– 2 gram zout
– 4 eieren
– 70 ml zonnebloemolie
– 100 gram cacao
– 150 gram bloem
– 2 tl vanille essence
– 200 gram stukjes chocolade

Bakblik 20 x 20

smeuïge brownies

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier
  2. Roer bloem, zout en cacao door elkaar
  3. Meng in een andere kom de gesmolten boter, suiker, de eieren, vanille essence en de zonnebloem olie door elkaar 
  4. Doe beetje bij beetje het droge mengsel bij het natte en spatel goed door tot alles goed vermengd is
  5. Roer de stukjes chocolade door het beslag en giet het beslag in de bakvorm
  6. Bak de brownies gaar in circa 35-40 minuten, afhankelijk van de hoogte van het beslag. Gebruik je een grotere bakvorm, verminder dan het aantal minuten, anders worden de brownies te gaar

Eetsmakelijk! 

 

smeuïge brownies
Een Reactie
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *