Perzik monchou slof

Perzik monchou slof

Hebben jullie de monchouslof hier op Doortjes Keuken wel eens gezien? Toen ik die maakte, heb ik van mijn tweede slofbodem deze heerlijke perzik monchou slof gemaakt. De bodem, vulling en monchouvulling is hetzelfde maar net even anders door de perzik met frambozen en witte chocoladeschilfers. Met pasen in aantocht is dit een verfrissende versie. Bak zelf en beslis of dat inderdaad zo is!

 

perzik monchou slof 

Voor twee stuks

Bodem
– 250 gram bloem
– 2 tl bakpoeder
– 180 gram roomboter
– 100 gram kristalsuiker
– 80 gram bruine suiker
– 1 eidooier
– 2 tl citroenrasp
– 3 gram zout

Vulling
– 175 gram spijs
– 1 klein ei
– Wat citroenrasp

Topping 
– 300 gram monchou
– 250 ml slagroom
– 75 gram suiker
– 2 blaadjes gelatine
– Verse perziken geschild of perzik uit blik
– Wat verse frambozen
– Witte chocoladeschilfers

+ slofvorm, spuitzak met gekarteld spuitmondje

perzik monchou slof

 

Bereiding:

  1. Bodem: Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
  2. Spijs: Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier
  4. Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik
  5. Druk met de vorm een passende deegplak uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plak op de bakplaat, doe de sloffenring er om heen
  6. Verdeel het spijsmengsel in het midden tot circa 1,5 cm van de rand af
  7. Bak de slof af in 25 tot 30 minuten
  8. Haal zodra uit de oven de sloffenring er direct af en laat helemaal afkoelen, leg daarna in de koelkast om goed koud te worden
  9. Laat de perziken uitlekken 
  10. Topping: laat de gelatine weken in koud water
  11. Klop de slagroom met de suiker stijf en roer de monchou glad
  12. Knijp de gelatine uit en laat deze in een steelpannetje smelten
  13. Haal van het vuur en roer een eetlepel monchou door de gelatine, roer daarna alle gelatine door de monchou
  14. Klop daarna de monchou bij de slagroom en vul de spuitzak hiermee
  15. Laat het mengsel circa een half uurtje koud worden in de koelkast
  16. Versier de slof met de monchouvulling en garneer dit met plakjes perzik, frambozen en witte chocolade
perzik monchou slof
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *