Oranje tompoucen

Oranje tompoucen

Beetje op het laatste moment, maar bij deze het recept voor zelfgemaakte oranje tompoucen speciaal voor koningsdag! Ik had al een recept voor tompoucen online staan, maar dit is toch wel een lekker en vooral erg gezellig variant. Ik krijg meteen een feestelijk gevoel bij de kleur oranje met rood wit blauwe sprinkles. Deze tompoucevlaai is trouwens ook heel erg lekker, kijk snel! 

Maar voor nu deze heerlijke feestelijke oranjetompoucen. Ik had een beetje haast en heb er echt een kliederboel van gemaakt, maar dat mag de pret niet drukken. Ze zijn verrukkelijk! Het bladerdeeg heb ik kant en klaar gekocht uit de koeling ipv diepvries. Hierdoor heb je net even iets egalere stukjes. Maar mocht je deze niet vinden kan je prima die velletjes gebruiken uit de diepvries!

 

ORANJE TOMPOUCEN  

Voor circa 6 a 7 tompoucen

Ingrediënten:
- Bladerdeeg vel circa 24x35

Bakkersroom 
- 750 ml melk
- 200 gram kristalsuiker
- 70 gram custardpoeder
- 4 eidooiers

Slagroom
- 500 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 2 zakjes klopfix
- 4 el suiker

Glazuur
- 250 gram witte glazuur (ik koop die van dr. Oetker)
- Oranje kleurstof

+ Sprinkles rood wit blauw, spuitzak met gekarteld spuitmondje

oranje tompoucen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking staat van het bladerdeeg
  2. Rol het deeg uit op een bakplaat en prik met een vork zoveel gaatjes in het deeg dat overal in het deeg gaatjes zitten
  3. Bak het deeg circa 20 minuten af tot deze goudbruin is, laat goed afkoelen
  4. Bakkersroom: Breng 3/4e van de melk samen met de suiker aan de kook
  5. Klop de eidooiers los en roer de custard hierdoor heen
  6. Klop daarna de overige melk hier door heen
  7. Giet wat van de gekookte melk bij het papje, roer even door en giet alles terug in de pan en roer tot alles goed gemengd is
  8. Haal de room van het vuur wanneer deze is ingedikt en doe deze in een schaal en dek af met plastic folie
  9. Laat de bakkersroom goed afkoelen en laat daarna koud worden in de koelkast
  10. Doe de mascarpone, suiker, klopfix en slagroom in een kom en klop tot een luchtig room
  11. Doe de bakkersroom in een kom, klop dit met de mixer kort los en voeg circa 4 grote eetlepels slagroom door, klop tot het gemengd is en niet verder, hierdoor word de room te zacht
  12. Afwerking: snijd het bladerdeeg horizontaal door de midden, dus je krijgt twee smalle plakken
  13. Verhit het glazuur in een steelpannetje tot deze vloeibaar is, doe beetje bij beetje wat kleurstof hierdoor tot gewenste kleur en giet deze over een plak bladerdeeg op de gladde kant, laat dit opharden
  14. Verdeel de room over de andere plak bladerdeeg, doe niet teveel bij de randjes, hierdoor kan er straks bij snijden veel uitvallen
  15. Beleg de room met de andere plak bladerdeeg met het glazuur aan de bovenkant
  16. Snijd de tompouce in stukjes met een warm vochtig gekarteld mes
  17. Schep de overige slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en versier de tompoucen
  18. Garneer daarna met de sprinkles 
  19. Bewaar de tompoucen in de koelkast

Eetsmakelijk! 

 

oranje tompoucen
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *