Hamburgers recept

Hamburgers recept

Wat een feest, zelfgemaakte hamburgers eten. Je kan heel makkelijk in de supermarkt voorverpakte hamburgers halen en hamburgerbroodjes, maar zelf maken is toch veel leuker? Laat staan veel lekkerder! Het maken van de broodjes is even een klusje, maar wel ontzettend lekker en lang niet zo klef als die uit de supermarkt. 

Voor een heerlijke hamburger heb je lekker vet rundvlees voor nodig, niet die magere, want dan wordt de burger zo droog. En wat nog meer? Nou, dat mag je helemaal zelf beslissen! Ik heb op de burger gedaan wat ik zelf heel lekker vind, maar je kunt nog eindeloos variëren. 

Bij deze het recept voor homemade hamburgerbroodjes, het vlees en hoe op te bouwen!

HOMEMADE HAMBURGERS 

 

Voor 8 hamburgers

Ingrediënten:
Broodjes: 
– 500 gram tarwebloem
– 250 lauwe melk
– 1,5 el zonnebloemolie
– 10 gram zout
– 1 ei
– 7 gram instant gist
– Beetje water
– Sesamzaadjes 

Vlees: 
– 1 kg rundergehakt
– 1 el paprikapoeder
– 1 el knoflookpoeder of 2 teentjes verse knoflook
– Halve el zwarte peper
– Snufje gevallen komijn
– Zout
– 2 eieren
– 75 gram paneermeel 

Afwerking:
– Plakjes augurk
– 8 plakjes cheddarkaas
– IJsbergsla of krulsa
– 16 plakjes ontbijtspek
– BBQ saus

Hamburgers

Bereiding: 

  1. Broodjes: Doe de ingrediënten voor de broodjes bij elkaar, behalve de sesamzaadjes, en kneed dit circa 20 minuten stevig door totdat je er een vliesje van kunt trekken, bol het deeg op
  2. Doe wat zonnebloemolie in een kom, rol het deeg hierdoor heen en dek af met plastic folie
  3. Laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen
  4. Sla het deeg plat, verdeel in 8 gelijke stukken en bol met de hand op
  5. Sla het deeg met de hand wat plat en dek het deeg af met een vochtige schone theedoek voor circa 1 uur
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier
  7. Bevochtig de broodjes en garneer met sesamzaadjes
  8. Bak de broodjes in circa 15 minuten gaar en laat goed afkoelen
  9. Vlees: doe het gehakt in een grote kom en doe alle ingrediënten bij het vlees
  10. Kneed totdat de kruiden goed gemengd zijn
  11. Draai 8 bollen van circa 125 gram en druk ze plat
  12. Braad de hamburgers met een beetje olie gaar en krokant
  13. Afwerking: Bak ondertussen het ontbijtspek uit en laat deze uitlekken op een velletje keukenpapier
  14. Snijd de broodjes door de midden en doe wat BBQ saus op de bodem
  15. Beleg met sla, de hamburger, de cheddarkaas, gevolgd door 2 plakjes ontbijtspek, augurk en dek af met de bovenkant van het broodje

Eetsmakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *