Citroen cheesecake met vers fruit

Citroen cheesecake met vers fruit

Zo, wat een weertje zeg! Ik opende de gordijnen vanmorgen en het zonnetje scheen heerlijk naar binnen. Dat geeft mij meteen een hele boost om met de dag te beginnen. Het scheelt natuurlijk ook wel dat ik vrij ben vandaag en lekker mijn eigen dingetjes kan doen. Zo duik ik waarschijnlijk de keuken weer in voor een nieuw fris lentereceptje. Vorige week heb ik deze citroen cheesecake gemaakt en deze taart past ook perfect in het straatje Fris lentereceptje! Ik vind cheesecake al gauw machtig worden, maar door er juist citroen door te doen, maakt het fris en dat je nog een stukje neemt. Genoeg gepraat, hier het recept voor deze heerlijke frisse citroen cheesecake met vers fruit:

 

citroen cheesecake met vers fruit 

Voor 10 tot 12 frisse puntjes

Ingrediënten:
Bodem
– 250 gram bastognekoeken
– 90 gram roomboter

Cheesecake
– 800 gram roomkaas
– 150 gram kristalsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 25 gram bloem
– 230 gram zure room
– 3 eieren
– 1 biologische citroen

Topping
– 200 gram creme fraîche
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 el kristalsuiker
– Vers fruit zoals aardbeien, frambozen en bosbessen

 

citroen cheesecake met vers fruit

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op op 180 graden Celsius
  2. Bodem: bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter
  3. Verkruimel de bastognekoeken en sla ze fijn met een keukenroller of keukenmachine
  4. Smelt de boter voor de bodem en meng de kruimels door deze boter
  5. Verdeel het mengsel over de springvorm en duw met de achterkant van een lepel plat
  6. Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  8. Cheesecake: Klop de roomkaas, suiker en vanillesuiker met de garde tot een geheel, mix niet te lang
  9. Voeg de bloem toe en klop met de hand verder tot het goed verdeeld is
  10. Rasp de citroen en pers het sap er uit
  11. Roer de zure room samen met de citroenrasp en sap door het beslag
  12. Voeg een voor een de eieren toe en roer tot een egaal mengsel, klop het niet luchtig! Hierdoor gaat de cheesecake scheuren
  13. Vul de springvorm met de vulling
  14. Bak de taart 10 minuten in de oven, verlaag daarna de temperatuur naar 110 graden Celsius en bak nog 55 minuten, laat de ovendeur dicht
  15. Zet de oven uit maar laat de taart nog 50 minuten in een dichte oven staan
  16. Haal daarna uit de oven en laat deze afkoelen
  17. Zet daarna voor minstens 3 uur in de koelkast zodat hij goed hard wordt
  18. Topping: klop de creme fraîche glad en roer de suiker en vanillesuiker er door heen
  19. Verdeel dit over de cheesecake, strijk glad en garneer met vers fruit
  20. Laat nog eventjes koud worden in de koelkast

Eetsmakelijk!

citroen cheesecake met vers fruit
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *