Speculaashart

Speculaashart

Ik denk dat jullie nu wel weten wat een van mijn favoriete feestdagen zijn, namelijk sinterklaas. Nou dat was zo toen ik nog een Dorientje was, want nu is kerst mijn favoriete feestdag. Maar toch vind ik sinterklaas erg leuk. Waarom? Nou, sinterklaas geeft namelijk heel veel bakmogelijkheden! Wat denken jullie van deze heerlijke witte chocoladecheesecake met speculaasjes of deze speculaasmonchou? Dit speculaashart is een verlekkerder (is dat een woord?) recept van de speculaasbrokken die ik een aantal weken terug postte. Enfin, hebben jullie wel een speculaas met glazuur en slagroom gegeten? Nee? Gauw dit hart maken dan, want het is echt te lekker.

speculaashart

Voor een groot hart

Ingrediënten: 

- Het deeg van speculaasbrokken 

- 125 gram glazuur wit
- 4 ontdooide diepvriesframbozen
- 300 ml slagroom
- 150 gram mascarpone
- 3 el suiker
- 1 zakje klopfix
- Sprinkles
- Chocolaatjes
- Pepernoten

+ Spuitzak met gekarteld mondje

speculaashart

bereiding:

  1. Bereidt het deeg voor het speculaas volgens dit recept, bak het nog niet af
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier, beleg deze met een plak speculaas en snijd een hart hier uit, je gebruikt niet al het speculaasdeeg, maar je kunt deze heerlijk nog afbakken voor speculaasbrok of doe het in de vriezer
  3. Bak de speculaas 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius gaar en laat afkoelen
  4. Doe het glazuur in een steelpannetje op laag vuur
  5. Zeef de frambozen boven het glazuur uit zodat er sap in het glazuur komt, roer deze goed door het glazuur zodat het glazuur roze kleurt
  6. Besmeer het speculaashart met het glazuur
  7. Klop de slagroom samen met de suiker, mascarpone en klopfix tot een stevig room en vul de spuitzak hiermee
  8. Versier de taart naar wens met de slagroom
  9. Versier het hart verder met de chocolaatjes, pepernoten en sprinkles
  10. Bewaar het speculaashart in de koelkast

Eetsmakelijk! 

speculaashart
Een Reactie
  1. Ziet er erg lekker uit! Ik ga deze zeker weer bakken op 5 december…

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *