Rondo's

Rondo's

Wat is dit een overheerlijk recept voor rondo's zeg! Als je eenmaal deze geproefd hebt, dan wil je ze nooit meer uit de winkel of van de bakker, zo lekker zijn ze. Je kunt deze rondo's maken met amandelspijs, maar ik heb ze gemaakt met frangipane, dit vind ik net iets milder en net iets lekkerder. Tja, veel heb ik niet meer echt te bazelen, dus hierbij het recept.

 

rondo's

Voor circa 12 stuks

Ingrediënten: 
- 340 gram bloem
- 270 gram koude roomboter
- 220 gram witte basterdsuiker
- 10 gram citroenrasp
- 30 gram losgeklopt ei
- 4 gram bakpoeder
- 3 gram zout

Vulling:
- 1 x recept frangipane

Verder: 
- 1 ei, losgeklopt
- halve amandelen

+ ringen met diameter 7 cm

rondo's

Bereiding:

  1. Meng alle droge ingrediënten van het deeg door elkaar, zeef de bakpoeder eerst voordat je deze er door doet
  2. Voeg het ei, de citroenrasp en de boter toe en kneed dit goed door elkaar
  3. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 1 uur koud worden in de koelkast
  4. Bereid de frangipane volgens dit recept
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  6. Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit tot een plak van 5 mm dik
  7. Druk in totaal 20 tot 24 plakjes uit de plak deeg
  8. Leg een plakje deeg in elke ring, druk de randen aan, zorg eventueel voor een rand met restant deeg
  9. Vul dit met de frangipane en dek af met een plakje deeg
  10. Herhaal dit zodat alle ringen gevuld zijn
  11. Beleg de rondo's met een halve amandel en bestrijk daarna met ei
  12. Bak de rondo's gaar in circa 20 minuten
  13. Los de rondo's wanneer ze nog warm zijn, anders is de vorm niet goed te verwijderen
  14. Bewaar de afgekoelde rondo's luchtdicht

Eetsmakelijk! 

rondo's
2 Reacties
  1. Hoi Dorien,

    Ik heb van het weekend deze Rondo’s gemaakt en ze waren verrukkelijk én zo op!
    Deze ga ik dus zeker vaker maken. Dankjewel voor dit top recept.

    Groetjes,
    Michelle

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *