Franse chocoladetaart

Franse chocoladetaart

Franse chocoladetaart 

kerst

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en ik mocht nogmaals iets maken van de blog van Lisette van www.onzefransekeuken.nl. Het leek mij heel leuk en lekker om echt iets kerstachtigs te maken, want ja nog een weekje en dan is het kerst. De bedoeling was dat ik een Buche de Noel zou maken, maar deze was compleet mislukt. Omdat ik niet meer echt veel zin had om weer uitgebreid moeilijke dingen te doen, zocht ik naar een snel en makkelijk recept. Nou, deze Franse chocoladetaart is zekers een makkelijk recept, maar wat is hij lekker! Wow! Heerlijk van smaak, lekker smeuïg en qua machtigheid valt hij best mee! Dus mocht je op zoek zijn naar een lekker dessert voor kerst dat simpel is? Maak deze chocoladetaart! Hij is zo al lekker, laat staan met een bolletje vanille-ijs, mjumm. Belangrijk is wel: de taart moet een dag staan. Het is heel lastig, maar dit komt de smaak van de taart echt ten goede. Dus mocht je deze taart eten met kerst? Maak hem de dag van te voren!

Franse chocoladetaart

Ingrediënten:
- 200 gram pure chocolade (minimaal 65% cacao)
- 200 gram roomboter
- 150 gram suiker
- 1 gram zout
- 5 eieren
- 3 el mokkakoffie (1 stick mokka)
- 2 volle eetlepels bloem

+ Poedersuiker om te bestuiven, aluminiumfolie, vlaaivorm 24 cm diameter

Franse chocoladetaart

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een vlaaivorm in met bakspray
  2. Breek de chocolade in stukjes en laat deze au bain marie smelten
  3. Snijd de boter in blokjes en doe deze bij de chocolade en laat deze meesmelten, roer goed door
  4. Kook ondertussen water en los de stick mokkakoffie hierin op
  5. Haal de kom van het vuur zodra de chocola en boter is gesmolten en roer 3 el mokkakoffie er doorheen
  6. Roer de suiker en eieren door het mengsel, maar klop het beslag niet al te luchtig
  7. Roer de bloem door het beslag tot het goed gemengd is en giet dan het beslag in de taartvorm
  8. Bak de taart gaar in 25 minuten en laat helemaal afkoelen in de taartvorm
  9. Stort daarna de taart op een bord en laat verder goed afkoelen en pak daarna in in aluminiumfolie
  10. Het is lastig, maar laat de taart 24 uur afgedekt staan
  11. Bestuif voor gebruik met poedersuiker

Eetsmakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *