Update

Update
update

Zo, even een update vanaf mijn kant. Afgelopen jaar heb ik niet veel nieuwe recepten kunnen plaatsen. Zoals sommige al wisten had ik niet zoveel tijd om te bakken omdat ik stage liep in het ziekenhuis. Deze stage heb ik in april afgerond, maar waarom dan nog steeds weinig recepten? Ik zal het jullie vertellen!

UPDATE

School
Sinds mijn stage heb ik niet stilgezeten. Ik had namelijk nog 6 weken tot de bruiloft en moest nog een aantal dingen voorbereiden. Naast deze voorbereidingen was ik ook erg druk met aantal opdrachten afronden en het verzinnen van een onderwerp voor mijn afstudeeropdracht. Het verzinnen van een goed en relevant onderwerp was erg lastig en ging helaas veel tijd in zitten. Gelukkig had ik nog net voor de zomervakantie een goed onderwerp gevonden en mocht ik bezig gaan met mijn scriptie! Dus de hele zomervakantie ben ik erg druk geweest met typen, typen en nog eens typen. Veel Engelstalige artikelen lezen, interviews houden, de theorie koppelen met de praktijk, bla bla bla, met uiteindelijk het resultaat: GESLAAGD! In het afstuderen ging ontzettend veel tijd zitten en daarom had ik niet veel tijd om te bakken. Ook naast het afstuderen ben ik werkzaam geweest als medewerker bloedafname in Utrecht en omgeving, dus al met al geen tijd om te bakken. Mijn prioriteit ging uit naar het zo snel mogelijk afstuderen zodat ik zo snel mogelijk een baan kan zoeken. Ik ben ontzettend blij dat ik geslaagd ben! Dorien is nu officieel student-af en nu betreed ik echt het grote-mensen-leven haha.
Maar goed, dit was het kopje school: nu komt pas het allerleukste: de trouwdag!

update

Bruiloft
24 mei 2017, dit was echt de mooiste dag van mijn leven! Ik ben namelijk getrouwd met mijn Jasper! Lang hebben wij uitgekeken naar deze dag, veel voorbereidingen getroffen, veel moeten regelen, nog op het laatste moment paniek gehad vanwege de trouwauto, maar op de dag zelf was het erg ontspannen. Alles viel heel goed en perfect met elkaar samen. We hebben echt genoten!
De foto’s zijn gemaakt door Geertje Vierhout fotografie.

update

De bruiloft had de thema ‘A Vintage Affair’ met de kleuren mint en peach. Vrolijke voorjaarskleuren met het romantische van jute en kant. Zo hadden wij de voordeur versierd, leuk he! Ben nog steeds erg verliefd op de koffers! Ik had veel versieringen zelf gemaakt. Denk hierbij aan bloemvaasjes, waxinelichtjes en zelf vlaggetjes.

update
update
update

Na alle getut op mijn oude slaapkamer kwam Jasper mij ophalen in een witte mini! We hadden eerst een rode fiat 500 uit ’69 geregeld, maar 1,5 dag voor de bruiloft hebben we dit helaas moeten afzeggen, omdat de ophaallocatie ineens 100 km verplaatst was. Gelukkig hebben we de leuke mini nog kunnen regelen!

update

We zijn na het ophaalmoment doorgereden naar de fotolocatie. Een mooi gebied met vijver, bos en heel veel weideplantjes. Dit leek mij erg mooi, veel groen en veel kleur. De videograven waren zelfs zo enthousiast over de locatie dat ze met de drone hebben gefilmd! Echt geweldig! Voor onze trouwfilm: klik hier!

We hadden tijdens het maken van de foto’s erg veel plezier en lol met elkaar. Dat leverde ook wel hele leuke kiekjes op, zoals deze:

update

Na de foto’s zijn wij weer teruggereden naar Kampen voor het maken van de foto’s met de daggasten. Daarna was het tijd voor het burgerlijk huwelijk! Op naar de locatie!

update

We hadden er voor gekozen om het burgerlijk huwelijk en de kerkelijke inzegening te doen in hetzelfde kerkje: de Lutherse kerk in Kampen. Dit omdat het een hele mooie locatie is en zo hoeven we ons niet iedere keer te verplaatsen naar een andere locatie. Dit zorgde wel voor een ontspannen sfeer. Nadat wij voor de gemeente waren getrouwd (yaaasss) zijn wij een ijsje wezen eten bij mijn oude werkgever De Marena. Ontzettend lekker ijs gemaakt door Fernando himself. Ik zelf heb het ijsje voor nu mijn man geschept. Iedereen vond het echt een heel leuk en lekker idee. Jasper heeft zelfs mijn ijsje geschept!

update
update

Na het ijsje zijn wij weer teruggelopen naar de kerk voor de kerkelijke inzegening. Het was een mooie dienst.

update
update

Na de kerkelijke inzegening was het eindelijk tijd om lekker te gaan feesten. Jasper en ik vonden alle officiële plechtigheden erg mooi, maar we hadden toen wel zin om lekker te gaan feesten. Dit hebben we zekers te weten gedaan! Het feest hebben we gehouden in het Auberge ‘t Asje in Dalfsen. Een mooie en erg gezellige locatie. We hadden na het eten zelfs nog even de tijd om de boel vintage aan te kleden. Het was al met al een erg leuk feest.

update
update

Tijdens het feest had ik een photobooth gehuurd en dat was echt hi-la-risch! Wij kregen op het einde van de avond een USB met alle foto’s en je ziet echt de foto’s veranderen van normaal naar ontzettend aangeschoten. Heel leuk dus en zeker een aanrader voor op een feest:

update
update
update

Terugkijkende op de bruiloft was het echt een hele mooie dag en als ik het over zou mogen doen zou ik bijna alles precies hetzelfde hebben gedaan! Wat ik heel graag had gewild was het feest buiten houden met mooie grote tenten met lange mooi gedekte tafels, lange banken er aan, lekker eten en gezellige muziek. Echt zo’n Toscaanse setting, heerlijk. Helaas hing hier echt een flink prijskaartje aan dus helaas moet je dan sommige wensen veranderen.

Maar ik heb zeker geen spijt van deze beslissing, want het feest was echt super!

En wat nu?!

Wat nu, dit is een hele goede vraag! Omdat ik nu geslaagd ben, ben ik op zoek naar een opleidingsplaats binnen het ziekenhuis. Ik moet namelijk nog 1 jaartje intern de opleiding doen tot anesthesiemedewerker om echt een volwaardig anesthesiemedewerker te worden. Met mijn gevolgde opleiding heb ik helaas niet voldoende praktijkuren kunnen maken dus op deze manier maak ik een grote inhaalslag en leer dan vooral de dingen die ik nog niet heb gehad tijdens mijn stages. Na bijna een half jaar niet meer op de OK te hebben gestaan, moet ik zeggen dat ik er echt ontzettend veel zin in heb om weer hier aan het werk te gaan. Wat betekend dit voor Doortjes Keuken? Dat kan ik nu eigenlijk nog niet echt zeggen. Ik hoop dat ik in het weekend kan blijven bakken. Als dit lukt, komen er nog steeds weer nieuwe recepten op de site te staan. We shall see!

Voor nu, bedankt voor het lezen van dit grote verhaal (met waarschijnlijk veel spelling- en grammaticafouten, sorry) en hopelijk blijf ik je terug zien hier op Doortjes Keuken!

 

Liefs Dorien

Een Reactie
  1. Lieve Dorien,
    Allereerst dikke proficiat met uw geslaagde studies?
    En ik wens jou en Jasper een mooi leven samen met veel liefde en geluk❤️
    Ik hoop dat je in de drukte toch nog af en toe een beetje tijd zal vinden om nog lekker te bakken en dat je nog leuke lekkere receptjes met ons kan delen. Ik kijk er in ieder geval naar uit.
    Liefs, Linda

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *