Mokkarol

mokkarol

Naast het bakken ben ik werkzaam in de zorg en in de zorg is het heel gebruikelijk om koffie te drinken. Iedereen kan alleen werken wanneer er koffie is. Daarom is het heel ongebruikelijk voor mij om te zeggen dat ik koffie echt vies vind. Ja het is echt waar, ik vind koffie echt VIES! Kopje thee dan Dorien, nee bedankt! Ik lust ook geen thee! Ik wil niet weten hoe vaak ik dit wel niet gezegd heb. Enfin, koffie dus. Nee ik lust geen koffie, maar ik houd van de koffiesmaak. Taart, cake, chocola en snoepjes met koffiesmaak: mjummm! Zo ben ik ook helemaal verslaafd geraakt aan tiramisudingen, wat dacht je van deze heerlijke tiramisurol? Ik had een tijdje geleden een flesje mokka van mijn schoonvader gekregen. Gekarameliseerde suiker geblust met koffie als ik het goed heb. Dus voor dit recept: gebruik echte mokka. Deze is te koop bij de (online)taartenwinkel. Deze mokka smaakt zo ontzettend lekker en werkt dus echt verslavend met het bakken.

Een mokkarol dus. Ik had via aliexpress een siliconen mat gekocht waardoor je volgens de site heel makkelijk cakerollen kunt maken. Het zag er veel belovend uit, totdat ik de plak eruit wilde halen en hij veel te veel vast geplakt zat, ondanks dat ik hem had ingeboterd. Geen succes dus. Dus gewoon een bakplaat belegt met bakpapier en gewoon op de ouderwetse manier een plak gebakken. Hehe, eindelijk goed. Ik zal jullie niet meer vervelen met nog meer gebazel: hier het recept voor deze heerlijke mokkarol!

MOKKAROL

Ingrediënten:
Biscuit
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Snuf zout
- 110 gram bloem
- 35 gram maizena

Vulling
- 2 sticks oploskoffie mokka
- 1 tl stroh 80
- 250 gram mascarpone
- 300 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 2 el suiker
- 1 el mokka*

Garnering
- Nougatinenootjes

mokkarol

Bereiding:

  1. Doe de eieren, suiker, zout en vanillesuiker in een kom en klop circa 10 minuten tot een zeer luchtig en lobbig beslag
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Zeef bloem en maizena boven de eieren en spatel deze door het beslag
  4. Verdeel het beslag over de bakplaat en smeer uit
  5. Bak het biscuit gaar in 12-15 minuten, het is gaar zodra het biscuit licht terugveert, haal het biscuit direct van de bakplaat
  6. Doe wat poedersuiker op een schone theedoek en leg hier het biscuit op en verwijder voorzichtig het bakpapier
  7. Doe poedersuiker op het biscuit en rol voorzichtig de plak op met behulp van de theedoek, laat opgerold afkoelen
  8. Vulling: Breng wat water aan de kook
  9. Doe de oploskoffie in een kommetje en los dit op in een scheutje gekookt water
  10. Doe hier 1 tl stroh 80 bij, maar dit hoeft niet perse
  11. Klop de mascarpone met slagroom, 2 el suiker en klopfix tot een stevig room en doe de mokka erbij totdat de mokka goed verdeeld is
  12. Rol het biscuit terug, besmeer met de opgeloste koffie en besmeer met een laagje mokkaroom, bewaar 1/4e van de room voor straks
  13. Rol de plak weer op met behulp van de theedoek, leg op een bord en laat even koud worden in de koelkast
  14. Garnering: Besmeer de mokkarol aan de buitenkant met de overige mokkaroom en garneer met nougatinenootjes

Eetsmakelijk!

* Mocht je geen mokka vinden: los dan 2 sticks oplos-espressokoffie op in zo min mogelijk water en doe dit door de room

mokkarol

No Comments Yet.

Leave a comment