Snelle aardbeientaart

snelle aardbeientaart

Een aantal weken geleden ontving ik de foodybox zomer van Kroon op het Werk. Hierin zaten heerlijke zomerse producten. Ook zat in dit pakket de quiche/taartbodem van Tante Fanny. Een kant-en-klaar deeg om snel een quiche of taart op de tafel te zetten. Ik twijfelde of ik een hartige taart zou maken, maar eigenlijk ben ik hier helemaal niet van. De keuze was dan ook snel gemaakt: ik ga een snelle aardbeientaart maken! Dit jaar heb ik nog helemaal niet zoveel met aardbeien gemaakt. Dit omdat ik zo druk ben geweest en nog steeds heel druk ben. Dit was dan ook een mooie gelegenheid om deze heerlijke Nederlandse aardbeien te gebruiken. En door alle drukte heen was het heel fijn om een deeg te hebben die al klaar was, want zo hoefde ik geen deeg te maken, al miste ik wel heel erg de lekkere roomboter smaak. Genoeg gebazeld: hier het recept voor deze snelle aardbeientaart.

SNELLE AARDBEIENTAART

Ingrediënten:
- Quiche/taartdeeg van Tante Fanny
- 100 gram chocolade
- 750 ml volle melk
- 225 gram suiker
- 6 eidooiers
- 1 vanillestokje
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 el bloem
- 500 gram aardbeien
- 1 zakje taartina

+ vorm met uitneembare bodem 26 cm diameter, blindbakbonen

snelle aardbeientaart

Bereiding:

  1. Laat het deeg op kamertemperatuur komen en vet de taartvorm in met boter of bakspray
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  3. Rol het deeg iets uit, verwijder het bakpapier en leg deze in de taartvorm, doe het velletje bakpapier hierop en vul de taart met de blindbakbonen
  4. Bak de bodem 30 minuten met de bonen, verwijder daarna voorzichtig de bonen en het bakpapier en bak nog circa 15 minuten tot de korst goudbruin er uit ziet
  5. Laat de bodem helemaal afkoelen
  6. Smelt de chocolade au bain marie en besmeer de taartbodem hiermee tot aan de rand, zet de bodem daarna in de koelkast
  7. Room: doe 2/3e van de melk samen met de suiker, vanillesuiker en het vanillemerg in een pan en breng aan de kook
  8. Maak in een ander bakje een papje van de eidooiers, bloem en de overige melk
  9. Giet wat van de gekookte melk bij de eieren en doe dan alles terug in de pan, breng al roerend aan de kook totdat er clubjes ontstaan
  10. Dek af met plastic folie en laat helemaal afkoelen
  11. Vul de bodem zodra de bakkersroom is afgekoeld hiermee
  12. Was de aardbeien, laat deze goed uitlekken en verwijder de kroontjes
  13. Bedek de taart met de aardbeien door deze met de puntjes omhoog op de taart te zetten
  14. Bereid de taartina zoals staat aangegeven op de verpakking met 200 ml water
  15. Laat de taart daarna goed koud worden in de koelkast

Eetsmakelijk! 

snelle aardbeientaart

No Comments Yet.

Leave a comment