Chocolade cheesecakejes

chocolade cheesecakejes

Nog een paar dagen is het valentijn. Gelukkig heb ik voor dit jaar ook wat kunnen bakken, namelijk deze overheerlijke chocolade cheesecakejes. Mijn vriend, zoals sommigen misschien al weten, is verslaafd aan chocolade. Dus wat zegt meer Ik hou van jou dan chocola?!
Tijdens het bakken van de chocolade cheesecakejes ondervond ik een aantal problemen: ze wilden maar niet echt gaar worden in mijn oven. Dus uiteindelijk zijn ze heel vaak weer terug in de oven geschoven. Gelukkig zijn ze wel gaar geworden, maar waren ze soort van gebarsten. Gelukkig was dit probleem gauw verholpen toen ik met chocoladeganache aan het werk ging. Met andere woorden: een heerlijk cheesecakeje met chocolade in het midden! Dit samen met de slagroom maakt het op en top een liefdevol gebakje.

CHOCOLADE CHEESECAKEJES

Voor 12 stuks

Ingrediënten:
Cheesecakejes 
- 400 gram roomkaas
- 1 blik gecondenseerde melk (circa 400 gram)
- 2 eieren
- 1 tl vanille essence
- 175 gram pure chocolade
- 1 el cacao
- Snufje zout

Bodem
- 12 oreo koekjes (1 verpakking)
- 30 gram roomboter

Topping
- 150 ml slagroom
- 150 gram pure chocolade
- Chocolade hartjes
- Strooihartjes
- 200 ml slagroom
- 80 gram mascarpone
- 2 el suiker
- 1 zakje klopfix

+ Spuitzak met gekarteld spuitmondje, folie cupcakepapiertjes

chocolade cheesecakejes

Bereiding:

  1. Laat alle ingrediënten voor de cheesecakejes op kamertemperatuur komen
  2. Bekleed een muffinbakblik met folie papiertjes
  3. Verkruimel de oreokoekjes en smelt de roomboter
  4. Roer de kruimels door de roomboter en verdeel dit over de 12 cupjes, laat in de koelkast hard worden
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht
  6. Cheesecakejes: klop de roomkaas glad, giet vervolgens de gecondenseerde melk met vanille essence er door heen
  7. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en laat wat afkoelen, klop deze daarna door de roomkaas samen met de cacao
  8. Spatel de eieren samen met een snufje zout door het beslag totdat alles goed gemengd is
  9. Verdeel het beslag over de 12 cupjes en bak de cheesecakejes circa 20 tot 25 minuten gaar
  10. Laat de cheesecakejes afkoelen en zet ze daarna voor circa 2 uur in de koelkast
  11. Verwijder voorzichtig de papiertjes
  12. Topping: breng 150 ml slagroom aan de kook en giet dit over 150 gram pure chocolade, laat even staan en roer daarna door tot een mooie ganache
  13. Versier de cheesecakejes met de chocoladeganache en laat hard worden in de koelkast
  14. Klop 200 ml slagroom met de mascarpone, suiker en klopfix tot een stevige room en vul de spuitzak hiermee
  15. Spuit mooie toefen op de cheesecakejes
  16. Versier de chocolade cheesecakejes met het chocoladehartje en met het strooisel
  17. Bewaar de cheesecakejes in de koelkast

Eetsmakelijk!

chocolade cheesecakejes

1 Response

  1. Dit ziet er echt heerlijk uit!

Leave a comment