Terugblik 2016 en goede voornemens

Doortjes Keuken Logo

Daar is ie dan! Terugblik 2016! 

Wauw, nog even en dan is 2016 afgelopen en gaan we vol goede moed 2017 in. 2016 was voor mij een lekker druk, maar vooral een gezegend jaar. Waarom? Dat zal ik je vertellen!

terugblik
terugblik

TERUGBLIK 2016

Ik had even het artikel van mijn goede voornemens erbij gehaald. Ik was niet uitgebreid in mijn voornemens, wel dat ik op tijd wilde beginnen met het bakken voor de feestdagen. OEPS dat is helaas niet gelukt!

Maar wat is allemaal wel goed gegaan in 2016?

  • Ik ben gezond gebleven! Ondanks een paar griepjes en keelontstekingen heb ik het weer heelhuids gered.
  • Op schoolgebied ging alles prima, ik mocht zowel mijn 3e als 4e jaars stage gaan lopen in Amersfoort! Dit is echt ontzettend fijn want dat betekend dat ik waarschijnlijk gewoon binnen 4 jaar mijn diploma kan halen. Mijn opleiding (BMH) is aantal keer in het nieuws geweest, ook vanwege de tekorten aan stageplaatsen, dus ik mag mij echt gelukkig prijzen! Verder is het een ontzettend leuke en leerzame stageplaats met leuke collega's.
  • Ik heb eindelijk een goede spiegelreflex camera aangeschaft waarmee ik vanaf eind april eindelijk echt mooie foodfoto's kon gaan maken. Wat vinden jullie van de foto's?
  • Ondanks dat ik vanaf september niet zoveel tijd meer had voor het bloggen door stage, zijn de bezoekersaantallen wel gegroeid! Ik blog voor mijn plezier, maar het is altijd leuk en fijn om te zien dat mensen (jullie dus!) mijn recepten kunnen waarderen. Much love!
  • Ik heb de allereerste foodblogawards Beste Gerecht gewonnen!
  • Ik heb afgelopen maand samen met Jasper een huisje gevonden in Soesterberg! Dat was ook met name de reden waarom ik niet zoveel heb gebakken afgelopen maand. Het was allemaal inpakken en ik heb zelfs mijn bakspullen ingepakt! Dus de eerste baksels zullen straks in echt mijn eigen Doortjes Keuken gemaakt worden.

Top 5 blogs 2016

Het leek mij wel leuk om een overzichtje te geven van de 5 beste bezochte recepten van 2016. Staat jullie favoriet er tussen?

  1. De winnaar is de Sneeuwster! Deze is na 1,5 jaar nog steeds jullie favoriet. In 2016 is dit recept maar liefs 8.340 keer bekeken!
  2. 3 x Bonbons, deze is ook goed door jullie bezocht. Voor mij een teken om nog vaker bonbons te gaan maken! Voor nu genoeg bezoekers voor een plekje 2.
  3. Mini Zwitserse roomvlaaitjes vonden jullie daarna het leukste, genoeg voor een plekje 3 in de top 5.
  4. De kersenbavarois met aardbeien is ook zeker een hit bij jullie! Hij staat nu op nummer 4.
  5. Last but not least, de stroopwafelvlaai op nummer 5! Hij staat nog niet heel lang online, dus opzich doet deze het erg goed om zo in de top 5 te komen. Misschien volgend jaar wel een plaatsje hoger. En hiermee heb ik de Foodblogawards gewonnen!
terugblik
terugblik

GOEDE VOORNEMENS

Laat ik na het terugblikken ook eens een lijst maken met mijn goede voornemens van 2017! Voor zover het er nu uitziet een erg druk jaar, dus hopelijk gaat alles lukken. Maar daar gaan we voor toch?!

  • Zoals ik al zei hebben Jasper en ik een huisje gevonden. Op 2 januari krijgen we de sleutel en dan kunnen we lekker aan de slag. De eerste week ga ik sausen en zorgen dat alles klaar is voor onze meubeltjes en mijn hele uitzet (die ik in 2 jaar bij elkaar gespaard heb!) Ik kan deze dan eindelijk gebruiken!.
  • Tot en met april loop ik nog stage in Amersfoort. Nog even hard werken, iets minder bakken, maar wel voor een goed doel, want als ik mijn stage haal met de bijbehorende opdrachten, kan ik gaan beginnen met afstuderen. Diploma, here I come!
  • Ik hoop in september te beginnen aan een jaar praktijkleren binnen het ziekenhuis zodat ik dan gecertificeerd ben als anesthesiemedewerker.
  • Op 24 mei ga ik trouwen met Jasper!
  • Ik hoop samen met een grafisch ontwerper een bakboek te maken en deze te publiceren zodat deze uitkomt rond september/oktober 2017. Nu heb ik even geen tijd voor bakken voor de blog en het boek, maar na mijn stage heb ik veel meer tijd hiervoor.
  • Op Bloggebied ga ik lekker door zoals ik het nu doe. Ik heb mijn prioriteiten gesteld op mijn opleiding en stage, deze gaan nu even voor. Maar zodra het wat rustiger wordt, pak ik het bloggen helemaal weer op!

Pfoeh, een heel verhaal! Al met al ben ik heel blij hoe 2016 is gegaan bij mij en ik hoop dat 2017 net zo vol zal zijn met zegeningen en liefde. Dit wil ik jullie allen ook wensen voor 2017, dat het vol zal zijn van zegeningen, liefde maar ook met calorieën van al het lekkers van Doortjes Keuken! Ik zeg een goed jaaruiteinde en tot ziens in 2017!

Veel liefs, Dorien 

terugblik

1 Response

  1. Het wordt een nooi jaar voor jullie, geniet ervan!! En bedankt voor de leuke recepten.

Leave a comment