Appelbollen

appelbollen

Ik ben in deze tijd he-le-maal verslaafd aan baksels met appels en kaneel. Het smaakt heerlijk, maar de geur dat uit je oven komt is ook super fijn. Wat een sfeertje, vooral nu het 's avonds weer wat donkerder is, lekker de kaarsjes aan. Heerlijk! Zo had ik twee weken geleden deze appelbollen gemaakt. Een appel met lekkere rozijnenvulling omhult met een knapperig bladerdeeg jasje met een topping van gebruneerde amandelen. Wie lust deze appelbollen nou niet?! Oh ja, erg lekker met een dot slagroom!

APPELBOLLEN

Voor 4 stuks

Ingrediënten:
- 4 elstar appels
- Bladerdeeg (ik gebruik die van Tante Fanny uit het koelvak)
- 1 el kaneel
- 2 el suiker
- 4 el rozijnen

Topping:
- 1 eiwit
- suiker
- amandelschaafsel
- 1 ei
- suiker

+ Poedersuiker

appelbollen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius (kan per soort bladerdeeg verschillen) en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik vormpjes
  2. Zet een pannetje op met water en rozijnen en breng zachtjes aan de kook totdat de rozijnen goed geweld zijn
  3. Leg de plak bladerdeeg in de breedte en snijd 4 gelijke repen van boven naar beneden
  4. Schil de appels en verwijder het klokkenhuis
  5. Maak een mengsel van de suiker en het kaneel en rol hier de appels door heen
  6. Leg de appels op het midden van een plakje bladerdeeg, vul deze met de rozijnen en pak vervolgens de appel in met het bladerdeeg
  7. Leg de appelbollen met de gevouwde kant op de bakplaat
  8. Klop het ei los en besmeer de appelbollen in met ei en bestrooi rijkelijk met suiker
  9. Klop het eiwit wat los en doe ongeveer aan dezelfde hoeveelheid suiker en amandelen erbij, klop luchtig met de vork en beleg de bovenkant van de appelbollen met dit mengsel
  10. Bak de bollen gaar in circa 25 minuten
  11. Laat heel even afkoelen wanneer je ze warm wilt eten
  12. Bestrooi voor opdienen met poedersuiker

Eetsmakelijk!

TIP: je kunt de appels ook nog vullen met wat amandelspijs of walnootjes, laat je creativiteit lekker op de loop!

appelbollen

No Comments Yet.

Leave a comment