Gigantische grote muffins

muffins

De muffin, het grote neefje van de cupcake. Veel mensen denken dat muffins hetzelfde zijn als cupcakes, maar is toch dergelijk verschil:
Zo is de muffin qua uiterlijk wat hoger dan de cupcake, het muffin zelf doet qua structuur iets meer aan brood denken en een cupcake is echt een cake. Verder is de bereiding ook verschillend. Bij de bereiding van cupcakes klop je eerst de boter zacht en doe je daar de suiker toe, daarna de eieren en bloem en eventuele smaakmakers. Bij muffins meng je alle droge ingrediënten met de natte ingrediënten en dit klop je even door elkaar heen, dus eigenlijk zijn muffins veel sneller te maken! Daarnaast hoef je de muffins niet echt te versieren zoals de cupcake. Strooi bijvoorbeeld voor het bakken wat rode besjes of bosbessen in het beslag, tijdens het bakken lopen de kleurtjes mooi uit en heb je toch een feestelijke muffin!

Het recept is voor 12 grote reuze muffins die je eventueel kan garneren met chocoladestukjes, mjam!

MUFFINS

Ingrediënten:
- 600 gram bloem
- 225 gram suiker
- 4 eieren
- Merg van 1 vanillestokje
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl bakingsoda
- 500 ml melk
- 250 ml zonnebloemolie
- 3 zakjes vanillesuiker
- 6 gram zout

Voor 4 a 5 el cacao toe voor chocolademuffins

+ Muffinbakvorm en 12 muffinpapiertjes

muffins

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (met boven- en onderwarmte)
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar
  3. Roer alle natte ingrediënten door elkaar
  4. Doe het natte mengsel bij het droge en roer met spatel door elkaar, het maakt niet zoveel uit als er klontjes in zitten
  5. Bekleed de muffinbakvorm met 12 papiertjes en vul de vormpjes op tot bijna bovenaan
  6. Bak de muffins in 30 a 40 minuten gaar en goudbruin
  7. Bewaar de muffins in een luchtdichte trommel

Eetsmakelijk! 

muffins

No Comments Yet.

Leave a comment