Kaasbroodjes

kaasbroodjes

Kaasbroodjes, ik ben er verzot op! Ik ben daarom ook best vaak te vinden in de Kiosk op het station om te genieten van een lekker warm kaasbroodje. Een lekker broodje van bladerdeeg met kaasvulling. Niet zomaar een kaasvulling van een plak kaas, maar een kaasvulling van roux. Net zoals de echte kaasbroodjes. Het recept is voor 10 broodjes, mocht het er te veel zijn, kan je de rest prima ongebakken invriezen. Ideaal dus!

KAASBROODJES

Voor 10 broodjes

Ingrediënten:
- 10 plakjes roomboter bladerdeeg
- 50 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 250 ml melk
- 2 tl mosterd
- Aantal plakjes pittige kaas
- Zout en peper
- 1 losgeklopt ei
- Klein beetje slagroom
- Geraspte kaas

kaasbroodjes

Bereiding:

  1. Smelt de roomboter in een steelpan
  2. Voeg de bloem toe en roer goed los, laat 2 minuten zachtjes garen
  3. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer dit goed door met een garde, laat niet koken
  4. Voeg nu de kaas toe, doe dit naar smaak, er moet een echte lekkere kaassmaak aan zitten, laat het smelten en roer goed door
  5. Breng de roux op smaak met zout, peper en de mosterd
  6. Laat het geheel wat indikken
  7. Maak een schaal of bord vochtig en giet de roux hier op, dek af met plastic folie en laat helemaal afkoelen
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  9. Laat de plakjes roomboter ontdooien
  10. Snijd de roux in mooi formaat en leg dit aan de rechterzijde op de plakkerige kant van het plakje bladerdeeg
  11. Maak in de linkerzijde van het plakje een aantal sneetjes met een scherp mes
  12. Vouw de linkerkant over de roux en druk de randen goed aan met een vork
  13. Doe dit ook bij de andere plakjes bladerdeeg
  14. Roer wat room door het ei en besmeer de plakjes bladerdeeg er mee en garneer met geraspte kaas
  15. Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin

Eetsmakelijk!

kaasbroodjes

6 Responses

  1. Wahhh! Je snijplank is gaaf! Superleuk Dorien! Maar kaasbroodjes zijn niet zo mijn ding ;)
  2. Wat een vette snijplank!! En kaasbroodjes, jammie!!!
  3. Hoi! Als je de Kaasbroodjes maakt bak je ze dan al af en dan invriezen of alles maken, invriezen en later afbakken? Ze zijn heerlijk! Groetjes
    • Ik heb de broodjes ongebakken ingevroren, maar het werd er niet echt lekkerder van. Eventueel half afbakken, afkoelen en dan invriezen, maar ik weet dan niet wat het resultaat is.

Leave a comment