Aardbeienijs

aardbeienijs

Eindelijk, nu echt zomer hier in Nederland. Ik ga deze zomer niet op vakantie dus ik wou zo graag dat het hier mooi weer zou worden. Lekker genieten van het zonnetje en de strakblauwe lucht. Om dit te vieren heb ik gisteren dit heerlijke aardbeienijs gemaakt, zonder ijsmachine! Een lekkere aardbeienroomijs, veel echter en lekkerder van smaak dan de aardbeienijs uit de supermarkt.
Om het ijs wat roder te maken heb ik wat rode kleurstof erbij gedaan, dit kan je altijd achterwege laten. Verder heb ik 250 gram gepureerde aardbeien gebruikt, eigenlijk wilde ik wel meer, maar ik was bang dat er dan teveel vocht wordt toegevoegd waardoor ijskristallen. Dit was al een klein beetje zo dus ik zou het bij 250 gram laten!

AARDBEIENIJS 

Voor 1 liter ijs

Ingrediënten:
- 450 ml slagroom
- 100 ml volle melk
- 300 gram gecondenseerde melk
- 250 gram aardbeien
- 3 el aardbeiensaus
- 1/2 tl kleurstof rood
- Wat citroensap

aardbeienijs

Bereiding:

  1. Klop de slagroom lobbig
  2. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en pureer deze
  3. Roer wat citroensap door de aardbeien
  4. Meng de aardbeien met de volle melk en de aardbeiensaus en doe deze bij de slagroom
  5. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop totdat er zichtbare strepen ontstaan
  6. Maak het ijs eventueel wat roder door er kleurstof bij te doen, roer goed door
  7. Giet het mengsel in een bak en sluit af
  8. Laat het ijs minstens 6 uur in de vriezer staan
  9. Serveer het ijs met wat aardbeiensaus en verse aardbeitjes

Eetsmakelijk!

DSC_0065

1 Response

  1. Hallo Doortje,Wat jammer dat je in je aardbeienijs rode kleurstof in het recept hebt staan. IJs gemaakt met o.a fruit hebben hun eigen natuurlijke kleur en smaak. Daar kan geen kleurstof tegenop.Met vriendelijke groet, Sabina

Leave a comment