ijs cakejes

ijs cakejes
ijs cakejes

Het is eindelijk echt zomer! Heerlijk weer, heerlijk zonnetje, dus tijd voor ijsjes. Deze ijsjes zijn eigenlijk niet echte ijsjes, het zijn ijs cakejes. Een lekkere dikke cakeplak gedoopt in chocolade met sprinkles. Wat een feest! Deze ijs cakejes zijn uitermate geschikt om te maken met kids, een leuk en kliederig werkje.

IJS CAKEJES

Voor circa 8 ijs cakejes

Ingrediënten:
Voor de cake
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 gram zout

Versiering
- 240 gram melkchocolade
- Discodip of andere sprinkles
- 8 ijsstokjes

ijs cakejes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Klop de roomboter zacht en voeg de suiker en vanillesuiker toe
  3. Klop samen luchtig
  4. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot egaal mengsel
  5. Klop het zelfrijzend bakmeel met zout door het mengsel en klop tot een luchtig beslag
  6. Vet een medium cakeblik in met wat boter en bekleed met bakpapier
  7. Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake gaar in 60 minuten, laat daarna helemaal afkoelen
  8. Snijd nu 8 plakken van 2 cm dik en snijd de randjes weg
  9. Steek voorzichtig de stokjes in de cakeplakjes precies in het midden
  10. Smelt 160 gram chocolade au bain marie, haal dan van de pan en roer de overige 80 gram door de chocolade, roer totdat deze gesmolten is
  11. Leg de sprinkles op een bord
  12. Besmeer de ijsjes met een dun laagje chocolade, doe dit bv met de bolle kant van de lepel
  13. Laat de ijsjes eventueel even uitlekken en haal direct door de sprinkles
  14. Leg de ijsjes op een vel bakpapier
  15. Laat de ijsjes hard worden in de koelkast (vooral wanneer het zo warm is als nu!)

Eetsmakelijk!

ijs cakejes
2 Reacties
  1. Aah dit is zo leuk en ziet er zo lekker uit! Ik heb het artikel opgeslagen, ik wil dit echt eens maken thuis, al zou het alleen al zijn voor de foto’s!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *