Broodje kipsaté

Broodje kipsaté
broodje kipsaté

Het is weer eventjes geleden dat ik meedeed aan de foodswap. Ik ben echt zo ontzettend druk geweest de afgelopen tijd, maar gisteren had ik ruimte om zelf een heerlijk broodje kipsaté te maken met inspiratie van Elianne haar foodblog De Wereld op je Bord. Ik vind het concept echt heel erg leuk, verschillende soorten recepten van eten van over de wereld kan je hier op vinden. Ik moest wel even goed nadenken wat ik wilde gaan maken, aangezien ik de laatste tijd meer ben van het bakken dan koken. Ik kwam het recept voor Surinaamse hete kip broodjes tegen en heb hier een lekkere eigen draai aangegeven.

BROODJE KIPSATÉ

Voor 4 broodjes

Ingrediënten:
- 4 afbakpistoletjes
- 300 gram kipdijbeenfilet
- 1 ui
- 1 maggiblokje
- 3 el ketjap manis
- 1 el bruine suiker
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl citroengraspoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook
- Zout
- Atjar tjampoer
- 1 portie zelfgemaakte satésaus of kant-en-klare satésaus

broodje kipsaté

Bereiding: 

  1. Bak de pistolets in de oven zoals staat geschreven op de verpakking
  2. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water samen met de kip en maggiblokje aan de kook en laat de kip 15 minuten gaarkoken
  3. Pel en snipper de ui en knoflook fijn en fruit dit in wat olijfolie totdat de ui glazig kleurt
  4. Trek met de handen de kip uit elkaar tot fijne reepjes
  5. Doe de kip in de pan en bak even lekker aan
  6. Roer de ketjap manis, citroengraspoeder, gemberpoeder, komijn, paprikapoeder en bruine suiker door de kipfilet en laat nog 5 minuten zachtjes doorbakken
  7. Breng het geheel op smaak met zout
  8. Snijd de pistolets en besmeer deze aan beide kanten met satésaus
  9. Beleg met de kipfilet
  10. Bedek met wat uitgelekte atjar tjampoer

Eetsmakelijk!

Een Reactie
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *