Aardbeienschelp

aardbeienschelp

Het is volop aardbeientijd en daar geniet ik zo ontzettend van. Ik moet oppassen dat ik niet veel te veel dingen bak met aardbeien, maar de verleiding is zo ontzettend groot! Dit keer heb ik mijzelf laten verleiden tot het maken van deze overheerlijke aardbeienschelp. Een knapperige bladerdeegbodem, een laagje chocolade, lekkere Zwitserse room en verse aardbeien. Een supercombinatie!
Voor het maken van deze heerlijke aardbeienschelpen heb ik gebruik gemaakt van deze speciale bakvormen. Om het deeg mooi plat te houden tijdens het bakken moet je voldoende gaatjes prikken in het deeg. Je moet zoveel gaatjes prikken dat je bijna zou denken dat er teveel gaatjes in zitten. Dit is echt heel erg belangrijk! De gaatjes metsel je later dicht met de chocolade.

AARDBEIENSCHELP

Voor 2 schelpen

Ingrediënten:
Schelp:
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- Kristalsuiker
- 200 gram melk of pure chocolade

Vulling:
- 250 ml volle melk
- 1 vanillestokje
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eidooiers
- 1 el bloem
- 80 gram suiker
- Snufje zout

Slagroom: 
- 500 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 2 zakjes klopfix
- 4 el suiker

Topping:
- Aardbeien
- 1 zakje Taartina
- Garneerchocolaatjes

+ 2 bakvormen, spuitzak met spuitmondje

aardbeienschelp

Bereiding:

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  3. Bestuif de werkplek met wat bloem en leg hier de plakjes bladerdeeg op met de niet-plakkerige kant
  4. Verwijder de papiertjes
  5. Leg 2 plakjes bladerdeeg met de plakkerige zijde op elkaar en rol tot een wat grotere vierkante plak
  6. Snijd de hoekjes van de vierkante plak
  7. Prik voldoende gaatjes in het bladerdeeg zodat het deeg mooi plat blijft tijdens het bakken, dit kan je doen met een vork
  8. Doe dit ook met de overige 2 plakjes bladerdeeg
  9. Bekleed de bakplaat met wat bakpapier en leg hier de bakvormen ondersteboven op
  10. Leg de plakjes op de bakvormen en druk voorzichtig aan
  11. Besmeer de bladerdeeg met het ei en bestrooi met voldoende suiker
  12. Bak de schelpen gaar in 15 minuten, laat daarna goed afkoelen
  13. Smelt de chocolade au bain marie
  14. Smeer de binnenkant van de schelpen tot aan de rand goed in met chocolade, er mag geen stukje schelp meer te zien zijn, laat uitharden
  15. Vulling: breng 3/4e van de melk met de suiker, vanillesuiker en vanillemerg aan de kook
  16. Maak een papje van de bloem, de eidooiers, het zout en de overige melk
  17. Giet wat van de gekookte melk bij het bloempapje en giet dan alles terug in de pan
  18. Breng geheel aan de kook totdat het een aantal keer heeft geblubt
  19. Giet de bakkersroom op een bord en bedek met plastic folie, laat helemaal koud worden
  20. Klop de slagroom samen met de mascarpone, suiker en klopfix tot een stevig en luchtig slagroom
  21. Weeg de afgekoelde bakkersroom en doe hetzelfde gewicht van de slagroom erbij, roer voorzichtig door, pas op niet te hard!
  22. Zet de Zwitserse room in de koelkast en laat het opstijven
  23. Vul de schelpen met de Zwitserse room
  24. Topping: was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat goed uitlekken
  25. Versier de schelpen met hele of halve aardbeien
  26. Bereidt de taartina zoals staat aangegeven
  27. Besmeer de aardbeien met de taartina en laat in de koelkast opstijven
  28. Vul een spuitzak met de overige slagroom en spuit mooie toeven op de schelpen
  29. Versier met de garneerchocolade

Eetsmakelijk!

aardbeienschelp

1 Response

  1. Leuk om je recepten te ontvangen.

Leave a comment