Nutella crepes

Nutella crepes
Nutella crepes

Oei oei oei, wat ben ik ontzettend laat met de foodblogswap! Ik moest deze eigenlijk al eind april posten, maar het kwam er maar steeds niet van om iets te maken. Ik kon eerst geen keuze maken en daarna wist ik niet precies wanneer ik deze crêpes moest maken. Druk met verjaardagen enzo, en ik wilde graag deze maken wanneer mijn Jasper bij mij zou zijn, omdat hij ontzettend gek is op Nutella crêpes.

Deze crêpes heb ik van de website van Lisette, Onze Franse Keuken. Toen mij deze blog werd toegewezen schrok ik toch wel een beetje. Een website vol met heerlijke Franse gerechten, maar toch niet echt mijn keuken. Totdat ik mij ineens bedacht dat de lekkerste patisserie uit Frankrijk komt. Het leek mij erg leuk om een echte Tarte tartin te maken, maar ik had al zoveel met appel gebakken de laatste tijd dat ik dat dus maar achterwege heb gelaten. Toen ben ik terug gaan denken aan de paar dagen dat ik in Parijs geweest ben, de lekkernijen, en toen kwamen de crêpes weer in mijn gedachten. Heerlijk dunne (soort van) pannenkoekjes. Jasper nam toen heel vaak een nutella crêpe. Het leek mij dus een goed idee om van Lisette haar recept deze Nutella crepes te maken. En lekker dat ze zijn! Mjum!

NUTELLA CREPES 
Voor 2 personen

Ingrediënten:
– 80 gram bloem
– 2 eieren
– 2 el zonnebloemolie
– 2 el suiker
– 200 ml melk
– Snufje zout
– Nutella
– Poedersuiker

+ Boter voor invetten

Nutella crepes

Bereiding:

  1. Doe de bloem, eieren, zonnebloemolie, suiker, zout en melk in een mengkom en klop dit tot een egaal beslag zonder klontjes
  2. Als er klontjes zijn, kan je deze met de staafmixer fijn maken
  3. Zet het beslag even in de koelkast
  4. Zet een koekenpan op het vuur en laat wat boter smelten
  5. Giet een dun laagje beslag in de pan en laat deze bruin worden, keer dan om en laat ook deze kant bruin worden
  6. Besmeer direct na het bakken met Nutella met de bolle kant van een lepel
  7. Vouw ze twee keer op zodat je een driehoekje krijgt
  8. Bestuif de crepes met wat poedersuiker en serveer direct wanneer ze nog warm zijn

Eetsmakelijk!

Nutella crepes
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *