kipsaté

kipsate

Als er een gek is op barbecuen ben ik het wel. Helaas doen we dat hier thuis echt veel te weinig, daarnaast zijn we hier ook niet echt sterren in het BBQ'en. We gunnen ons er te weinig tijd voor. Gelukkig hebben we hier thuis een grillplaat dus zo af en toe grillen we een stukje gemarineerd vlees en hebben we toch een soort van BBQ gevoel. Waar ik echt ontzettend gek op ben is kipsaté. Kip dat lekker oosters is gemarineerd met daarbij wat satésaus. Je kunt kant en klare marinade kopen, maar ik vind alles zelf maken velen malen leuker en lekkerder dus bij deze deel ik het recept voor homemade kipsaté:

KIPSATÉ 
Voor circa 12 stokjes

Ingrediënten:
- Sap van 1 citroen
- 800 gram kipdijbeenfilet
- 1 el bruine suiker
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- Snufje komijnpoeder
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1/2 tl citroengraspoeder
- 3 el ketjap manis
- Scheut wokolie
- Zout

+ Satéstokjes

kipsate

Bereiding:

  1. Pel de knoflook en pers deze uit
  2. Maak een mengsel van de droge en natte ingrediënten, pers de citroen boven een zeef uit zodat er geen pitjes en vruchtvlees mee komen in de marinade
  3. Snijd de kipdijbeenfilet in niet al te grote stukjes en laat deze minimaal 6 uur marineren, langer is beter en lekkerder
  4. Rijg de blokjes kip aan de satéstokjes, laat daarna even uitlekken
  5. Bak/braad/grill de satéstokjes totdat ze gaar en mooi bruingekleurd zijn
  6. Serveer met bijvoorbeeld zelfgemaakte satésaus, maar zonder zijn ze ook ontzettend lekker! Klik hier voor de link om zelf satésaus te maken!
kipsate

No Comments Yet.

Leave a comment