Aardappelschotel met gehakt

aardappelschotel

Dit is weer het allerlaatste recept met de Cela Vita aardappeltjes. Ik vond het erg leuk om eens in de maand foodpost te krijgen. Het was iedere keer weer goed nadenken wat ik er mee ging maken. Deze maand kreeg ik twee zakjes met aardappelpartjes met de smaken knoflook-basilicum en tijm-zeezout. Ik had ze kunnen gebruiken met wat groente en een stukje vlees, maar daar had ik niet zoveel zin in. Ik wilde er iets lekkers van maken. Een aardappelschotel met gehakt dus. Deze aardappelschotel is eigenlijk een prutje van alles door elkaar, maar zo ontzettend lekker! Hierbij het recept:

AARDAPPELSCHOTEL MET GEHAKT
Voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten:
- Cela Vita knoflook-basilicum aardappelpartjes
- Cela Vita tijm-zeezout aardappelpartjes
- 350 gram rundergehakt
- Diepvries doperwten
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika rood
- 2 tomaten
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 375 ml melk
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 30 gram roomkaas
- 20 gram belegen kaas
- Zout en peper
- Provençaalse kruiden
- Cayennepeper
- 8 plakjes ontbijtspek
- Geraspte kaas

aardappelschotel

Bereiding:

  1. Haal de doperwten uit de diepvries
  2. Pel de knoflook en de ui, snijd deze fijn en fruit deze in wat olijfolie
  3. Voeg het gehakt toe en bak deze rul
  4. Was en snijd de paprika, de tomaten en de champignon in blokjes en plakjes en bak deze mee
  5. Voeg als laatste de doperwten toe
  6. Kruid het geheel met zout, peper en Provençaalse kruiden
  7. Bak de aardappelpartjes totdat ze lekker bruin zijn
  8. Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem toe
  9. Laat de bloem even garen en giet dan beetje bij beetje de melk al roerend toe
  10. Voeg de roomkaas en belegen kaas toe en roer totdat deze gesmolten is, breng op smaak met zout, peper, Provençaalse kruiden en een beetje cayennepeper
  11. Laat de saus op laag vuur wat indikken
  12. Beleg een ovenschaal met de helft van de aardappelpartjes en verdeel het gehaktmengsel er over heen
  13. Giet de saus over het gehakt en beleg met de overige aardappelpartjes
  14. Verdeel de plakjes ontbijtspek over de aardappels en bestrooi met kaas
  15. Bak de ovenschotel in 40 minuten gaar op 160 graden Celsius

Eetsmakelijk!

No Comments Yet.

Leave a comment