Cake cerise

cake cerise

Kennen jullie deze klassieker van Heel Holland Bakt nog? De ene cake waarbij de kersen door een satéprikker geregen moeten worden? Een cake cerise dus! Ik wist niet dat deze cake zo ontzettend lekker was. Voor deze cake heb ik zelf amarena kersen gemaakt, omdat ik de kersen uit pot uit de supermarkt maar niks aan vind. Deze in combinatie met het spijs, maakt dit een lekkere cake met een heerlijke amandelsmaak. Het recept komt van Heel Holland Bakt maar heb er fijn mijn eigen van gemaakt. Voor bakvorm heb ik die gebruikt van bouwhuis.com, deze heeft een speciale bakvorm voor deze cake cerise.

CAKE CERISE

Ingrediënten:
Beslag 1
- 165 gram zachte roomboter
- 150 gram bloem

Beslag 2
- 140 gram suiker
- 2 tl citroenrasp
- 110 gram amandelspijs
- 2 gram zout
- 120 gram losgeklopt ei (circa 2 large eieren)
- 1 grote eidooier

- Amarena kersen
- 100 gram glazuur
- 1 el abrikozenjam
- Handje diepvriesframbozen ontdooit

+ satéprikker, spuitzak

cake cerise

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de bakvorm in met wat boter
  3. Bekleed de vorm met een velletje bakpapier
  4. Laat voldoende amarena-kersen uitlekken
  5. Klop de boter zacht en voeg de bloem toe, klop tot een luchtig geheel
  6. Meng alle ingrediënten van beslag 2 zonder de eieren in de keukenmachine
  7. Voeg al kloppend de eieren beetje bij beetje toe aan het beslag en blijf kloppen totdat het mengsel er bijna wit uit ziet
  8. Schenk beslag 2 al roerend bij beslag 1 en meng tot een egaal geheel
  9. Steek een satéprikker door het ene gaatje in de vorm, rijg hier de kersen aan en steek hem door het andere gaatje zodat de kersen in de vorm hangen
  10. Vul een spuitzak met het beslag en vul de vorm hiermee
  11. Bak de cake in 45 tot 55 minuten gaar, haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster
  12. Verwarm de abrikozenjam met wat water en besmeer de boven- en zijkant in met de jam
  13. Verwarm de glazuur in een steelpannetje en pers een paar ontdooide frambozen uit in een zeefje boven het glazuur en breng zo op smaak en kleur
  14. Bedek de bovenkant met een laagje fondant en garneer deze met een rijtje amarena-kersen, doe dit snel want de glazuur wordt best snel hard!

Eetsmakelijk!

3 Responses

  1. Mmm krijg er al zin in 😊 maar zou ik deze cake ook in een gewone vorm kunnen bakken zonder de ketsen?
    • Ja hoor, dat kan zekers! Doe dan wel in een wat kleinere cakevorm anders word ie zo laag ;)
      • Super ga ik.proberen enne het zijn natuurlijk kersen 😂😂😂

Leave a comment