Aardbeienslof

Aardbeienslof
aardbeienslof

Eindelijk, het weer wordt steeds mooier! Blauwe luchten, lekker zonnetje en dat betekend dus ook weer zomerfruit. Ik ben echt gek op aardbeien, laat staan alle taarten en gebak met aardbeien. Zo ook deze aardbeienslof. Ik zag deze in de supermarkt liggen en toen dacht ik van ja, die moet ik maken! De sloffenbodem komt van Rutger uit zijn eigen bakboek. De slof is afgetopt met Zwitserse room, aardbeien, slagroom en lekkere chocolaatjes. De aardbeien heb ik op glans gebracht met gelatine maar deze zou je prima achterwege kunnen laten. Een lekker fris gebak met overheerlijke room. Ik heb maar 1 vorm voor een sloffenbodem, dus ik heb een bodem per keer afgebakken. Doe door het bakken het restant van het deeg weer in de koelkast met plastic folie er om heen.

AARDBEIENSLOF 
Voor 2 sloffen

Ingrediënten:
Bodem
- 250 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 180 gram roomboter
- 100 gram kristalsuiker
- 80 gram bruine basterdsuiker
- 1 eidooier
- 2 tl citroenrasp
- 2 tl zout

Vulling
- 175 gram spijs
- 1/2 tot 1 ei
- Citroenrasp

Topping
- 8 tot 10 aardbeien
- 1 zakje taartina
- 500 ml slagroom
- 200 gram mascarpone
- 2 zakjes klopfix
- 4 el suiker
- 1 portie bakkersroom

+ vorm voor sloffenbodem, plastic folie, 2 x spuitzak met spuitmondje, chocolaatjes

aardbeienslof

Bereiding:

  1. Bereid de bakkersroom zoals staat aangegeven, laat helemaal koud worden
  2. Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van, wikkel deze in plastic en laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
  3. Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier, vet de bakvorm in met wat boter
  5. Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik
  6. Druk met de vorm een passende deegplak uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plak op de bakplaat, doe de sloffenring er om heen
  7. Verdeel het spijsmengsel tot 1,5 cm van de rand af
  8. Bak de slof af in 25 tot 30 minuten en laat helemaal afkoelen
  9. Klop de slagroom samen met de mascarpone, klopfix en suiker luchtig en stevig
  10. Weeg de bakkersroom af en doe aan hetzelfde gewicht de slagroom erbij
  11. Roer deze door elkaar maar niet al te hard, anders wordt de Zwitserse room te zacht en vloeibaar, bewaar de rest van de slagroom in de koelkast
  12. Spuit de sloffenbodems op met de Zwitserse room
  13. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd deze door de midden
  14. Beleg de sloffen met de aardbeien
  15. Bereidt de taartina zoals staat aangegeven op de verpakking en besmeer de aardbeien met wat gelatine met een kwastje
  16. Spuit van de overige slagroom mooie toefen en beleg met chocolaatjes

Eetsmakelijk!

aardbeienslof

Wil jij nou ook zo'n leuke snijplank? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans! Bij 100 abonnees verloot ik deze, het is de moeite waard want de plank is ontzettend leuk!

2 Reacties
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *