Paascupcakes

paascupcakes

Wat een heerlijk idee, vanaf vandaag is het weer lente! Tijd voor blaadjes aan de bomen, bloemetjes in de wei, pasgeboren lammetjes, kleine kuikentjes en kleine konijntjes. Voor mij is dat weer het startschot om te bakken met fruit. Lekkere frisse baksels, mjam!

Maar bij de lente hoort ook Pasen en dat is echt al bijna. Wat is nou leuker om te serveren dan deze superschattige konijnen paascupcakes? Deze cupcakes zijn gevuld met lemon curd met als topping mascarpone room met witte chocolade. De oortjes zijn gemaakt van marshmallows met gekleurd suiker. Ik houd op met bazelen en geef jullie het recept voor deze lieve paascupcakes:

PAASCUPCAKES 
Voor 12 stuks

Ingrediënten: 
- 1 recept cupcakes
- 1/2 recept lemon curd

Room:
- 125 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 2 el suiker
- Eventueel wat poedersuiker

Garnering:
- 12 marshmallows
- Geraspte witte chocolade
- Roze suiker

+ 12 bakingcups, appelboor, spuitzak met glad spuitmondje

paascupcakes

Bereiding: 

  1. Bereid de lemon curd zoals staat beschreven, laat afkoelen
  2. Bereid de cupcakes zoals beschreven, laat afkoelen
  3. Haal met de appelboor een stukje cake uit de cupcake en vul deze met lemon curd tot de rand
  4. Klop de slagroom samen met de suiker stijf
  5. Roer de mascarpone even voor 2 a 3 seconden glad en doe deze bij de slagroom
  6. Klop de mascarpone en slagroom tot een egaal mengsel, doe dit niet al te lang, dit duurt circa 1 minuut
  7. Vul een spuitzak met glad spuitmondje met de mascarponeroom en spuit vanaf de buitenkant naar binnen tot een mooie niet al te hoge toef
  8. Bestrooi de buitenrand met de witte chocolade
  9. Knip de marshmallows diagonaal door de midden en doop de plakkerige kant in de roze suiker
  10. Zet de marshmallows met de platte kant op de cupcake met de roze kant naar voren zodat je konijnenoortjes krijgt
  11. Bewaar de cupcakes in een droge koele ruimte en dek ze af

Eetsmakelijk!

paascupcakes

No Comments Yet.

Leave a comment