Lemon curd

Lemon curd

Eindelijk, ik heb het nu eindelijk geprobeerd! Lemon curd! Ik was van plan om een lemon meringue pie te maken en daarvoor had ik lemon curd nodig. 

Maar wat is lemon curd eigenlijk? Lemon curd is een zoetzure crème op basis van citroenschil, citroensap, boter, eieren en suiker. De Engelsen gebruiken het vooral voor op hun scones, maar je kan het prima bij koekjes of pannenkoeken eten. Veel variaties dus!

LEMON CURD 
Voor 400 gram

Ingrediënten:
– 2 biologische citroenen
– 150 gram roomboter
– 150 gram witte basterdsuiker
– 2 grote eieren
– 1 zakje vanillesuiker

Lemon curd

Bereiding: 

  1. Rasp de citroen met een fijne rasp en zet dit even apart
  2. Doe in een steelpannetje de roomboter, snijd de citroenen door de midden en knijp het sap er boven uit
  3. Verhit de roomboter samen met de citroensap tot de roomboter is gesmolten, laat daarna wat afkoelen
  4. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker los, voeg daarna de citroenrasp toe
  5. Giet beetje bij beetje het botermengsel toe en roer goed
  6. Giet het hele mengsel terug in de steelpan en laat dit op laag vuur langzaam indikken, het mag NIET koken. Dit duurt circa 20 minuten. De curd dikt bij afkoelen nog wat in
  7. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en giet in een schoon potje
  8. De curd is circa 1 week houdbaar in de koelkast

Eetsmakelijk! 

 

Lemon curd
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *