
Het is bijna Pasen en wat is nou leuker dan deze fruitige bloemen op tafel zetten? Nou niets! Deze koekjes zijn ontzettend schattig en natuurlijk heerlijk. Een knapperig koekje met een cheesecakevulling met een abrikoos als topping. Krijg de lente in je bol met deze koekjes en geniet!
FRUITIGE BLOEMEN
Voor 9 koekjes
Ingrediënten:
– 65 gram koude roomboter
– 125 gram bloem
– Snuf zout
– 40 gram poedersuiker
– 1 ei, losgeklopt en gehalveerd
– 9 halve abrikozen
– 75 gram kwark
– 25 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– Schil van 1 biologische citroen, geraspt
+ muffinbakblik mini (24 stuks), uitsteker bloem circa 10 cm

Bereiding:
- Vet de muffinbakblik in met wat bakspray, verwarm de oven voor op 150 graden Celsius (hetelucht)
- Kneed de bloem met de zout, poedersuiker, boter in stukjes gesneden en het halve ei met handen tot een glad deeg
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg deze circa 15 minuten in de koelkast
- Laat de abrikozen uitlekken
- Roer de kwark, de andere helft van het ei, de citroenrasp, de suiker en vanillesuiker door elkaar
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een plak van circa 3 mm dik
- Steek met de uitsteekvorm 9 bloemen uit, verdeel deze over de bakblik, het is even passen en meten maar het moet lukken!
- Steek met een cocktailprikker meerdere gaatjes op de bodems
- Bak 12-13 minuten in de oven
- Neem de muffinbakblik uit de oven en vul de bloemen tot de rand met het kwarkmengsel
- Leg op elke bloem 1 halve abrikoos met de bolle kant naar boven
- Bak circa 10 minuten verder
- Neem de bakblik uit de oven, laat deze afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm, pas op: de blaadjes kunnen gemakkelijk breken
- Bestuif de blaadjes met wat poedersuiker
Eetsmakelijk!