Fruitige bloemen

Fruitige bloemen
Fruitige bloemen

Het is bijna Pasen en wat is nou leuker dan deze fruitige bloemen op tafel zetten? Nou niets! Deze koekjes zijn ontzettend schattig en natuurlijk heerlijk. Een knapperig koekje met een cheesecakevulling met een abrikoos als topping. Krijg de lente in je bol met deze koekjes en geniet!

FRUITIGE BLOEMEN 
Voor 9 koekjes

Ingrediënten:
-  65 gram koude roomboter
- 125 gram bloem
- Snuf zout
- 40 gram poedersuiker
- 1 ei, losgeklopt en gehalveerd
- 9 halve abrikozen
- 75 gram kwark
- 25 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Schil van 1 biologische citroen, geraspt

+ muffinbakblik mini (24 stuks), uitsteker bloem circa 10 cm

Fruitige bloemen

Bereiding: 

  1. Vet de muffinbakblik in met wat bakspray, verwarm de oven voor op 150 graden Celsius (hetelucht)
  2. Kneed de bloem met de zout, poedersuiker, boter in stukjes gesneden en het halve ei met handen tot een glad deeg
  3. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg deze circa 15 minuten in de koelkast
  4. Laat de abrikozen uitlekken
  5. Roer de kwark, de andere helft van het ei, de citroenrasp, de suiker en vanillesuiker door elkaar
  6. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een plak van circa 3 mm dik
  7. Steek met de uitsteekvorm 9 bloemen uit, verdeel deze over de bakblik, het is even passen en meten maar het moet lukken!
  8. Steek met een cocktailprikker meerdere gaatjes op de bodems
  9. Bak 12-13 minuten in de oven
  10. Neem de muffinbakblik uit de oven en vul de bloemen tot de rand met het kwarkmengsel
  11. Leg op elke bloem 1 halve abrikoos met de bolle kant naar boven
  12. Bak circa 10 minuten verder
  13. Neem de bakblik uit de oven, laat deze afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm, pas op: de blaadjes kunnen gemakkelijk breken
  14. Bestuif de blaadjes met wat poedersuiker

Eetsmakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *