Chocoladebavarois

chocoladebavarois

We gaan langzamerhand al weer richting Pasen. Voor alle foodliefhebbers betekend het lekker brunchen en genieten van fris voorjaarsgebak. Een van die dingen waar Jasper gek van is, is chocolade. Hij vraagt mij zo vaak wanneer ik weer iets met chocolade ga maken. Ik wilde voor Pasen een fris toetje maken met bosvruchten of frambozen, maar ik heb al meerdere soorten bavaroistaarten op mijn website staan. Na lang nadenken ben ik van dat idee afgestapt en heb ik chocoladebavarois gemaakt, onder ander voor een overheerlijk charlotte russe (binnenkort op de site).
Deze chocoladebavarois heeft een heerlijke bodem van zelfgebakken cake, je hebt maar een aantal plakjes nodig, maar de rest kan je natuurlijk ook gewoon zo opeten, mjum!

CHOCOLADEBAVAROIS
Voor 6 toetjes

Ingrediënten:
- 1 cakerecept
- 3 eieren
- 10 gram gelatineblaadjes
- 80 gram suiker
- 200 gram pure chocolade, fijngehakt
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker

Garnering: 
- 250 ml slagroom
- 100 gram mascarpone
- 2 el suiker
- 1 zakje klopfix
- Cacaopoeder

+ 6 garneerringen, spuitzak, gekarteld spuitmondje

chocoladebavarois

Bereiding: 

  1. Bereid de cake zoals staat aangegeven volgens dit recept, laat goed afkoelen
  2. Week de gelatineblaadjes circa 30 minuten in koud water
  3. Doe in een steelpan de melk en de fijngehakte chocolade en verwarm totdat alle chocolade is gesmolten, roer goed door, neem van het vuur
  4. Scheid de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom en laat even staan
  5. Doe de suiker bij de eigelen en klop luchtig
  6. Giet de chocolademelk bij de eidooiers en roer goed door
  7. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe deze bij de chocolademengsel, laat deze goed oplossen en roer goed door
  8. Laat de chocolademengsel in koud water afkoelen tot lichaamstemperatuur
  9. Klop de eiwitten op samen met de 2 el suiker totdat er stevige pieken vormen
  10. Klop de slagroom stevig
  11. Roer de opgeklopte eiwitten door de chocolade, voeg als laatste de slagroom toe
  12. Meng alles goed door elkaar en laat even staan
  13. Snijd 6 plakjes cake af en druk met de garneerringen er 6 rondjes uit
  14. Vet de ringen in met een klein beetje boter en leg een plakje cake op de bodem van de ringen
  15. Vul de ringen met de chocoladebavarois en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
  16. Roer de mascarpone glad en voeg de slagroom, klopfix en suiker toe
  17. Klop de slagroom stevig en luchtig
  18. Snijd de chocoladebavarois los met een scherp mesje langs de rand van de ring
  19. Verwijder voorzichtig de ringen en leg de bavarois op de schoteltjes
  20. Versier de bavarois met een toef slagroom en bestuif deze met cacaopoeder
chocoladebavarois

1 Response

  1. O, dat ziet er echt mega lekker uit! :) Ik houd zo van toetjes, dus zoiets als dit wil ik ook nog een keer maken.

Leave a comment