Charlotte russe met rood fruit

charlotte russe

Met twee weken is het Pasen en ik had niet zo heel veel recepten speciaal voor Pasen. Dat deed mij eens grondig Pinterest doorspitten en kwam op het idee voor een charlotte russe. Een lekker taartje/dessert met een bavaroisvulling en lange vingers. Om het extra speciaal te maken met een flinke toef slagroom met vers fruit als topping.
Voor deze charlotte russe heb ik zelf lange vingers gemaakt, maar ik had maar genoeg lange vingers voor 2 desserts. Om het overzichtelijk en makkelijk te houden kan je net zo goed een pak lange vingers halen en deze gebruiken. Als bodem heb ik wel gebruik gemaakt van homemade lange vingers en dit is ook lekker, deze spuit je in de garneerringen zodat ze mooi rond bakken.

CHARLOTTE RUSSE MET ROOD FRUIT
Voor 6 taartjes

Ingrediënten:
- 1 recept lange vingers
- 1 recept chocoladebavarois
- 250 ml slagroom
- 100 gram mascarpone
- 1 zakje klopfix
- 2 el suiker
- Verse rode vruchten zoals frambozen, bramen, aardbeien en blauwe besjes
- 1 pak lange vingers
- Poedersuiker om te bestrooien
- Lint

+ 6 bakbestendige garneerringen, spuitzak en gekarteld spuitmondje

charlotte russe

Bereiding: 

  1. Bereid de lange vingers volgens dit recept, bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de 6 garneerringen er op, vul de bodem met een laagje beslag en maak van het overige beslag ook lange vingers, deze kan je in een trommel doen en later op eten
  2. Bak de bodems in de garneerringen totdat ze gaar zijn en laat goed afkoelen (zie recept lange vingers voor temperatuur en baktijden)
  3. Bereid de chocoladebavarois volgens dit recept en vul de ringen met de bodems met de bavarois
  4. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
  5. Verwijder voorzichtig de ringen
  6. Snijd eventueel 1 kant van de lange vingers vlak zodat deze mooi aansluit aan de ondergrond
  7. Plak de lange vingers met de niet gesuikerde kant tegen de bavarois
  8. Strik een kleurig lint rondom de lange vingers
  9. Roer de mascarpone glad en voeg de suiker, de klopfix en de slagroom toe
  10. Klop tot een stevig room
  11. Spuit een royale toef op de bavarois en garneer met het fruit
  12. Bestuif met poedersuiker

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment