Valentinebites

Valentinebites
valentinebites

Het is bijna 14 februari dus valentijnsdag! Ik en mijn lieve Jasper vieren het eigenlijk nooit echt, we houden er meer van om elkaar tussendoor te verrassen met lieve dingen. Als foodblogger kom ik er niet echt meer om heen dus ik moet er aan geloven. Ik zag deze valentinebites voorbij komen op pinterest en ik dacht die moet ik maken! Zo gedacht, zo gedaan. Ik heb zowel witte als melkchocolade gebruikt hiervoor, beide erg lekker en erg leuk om te zien. Ondanks dat Jasper en ik niet aan cadeautjes doen, zou ik denk ik toch deze hartjes aan hem geven, vooral omdat hij zo gek is op chocolade. Hierbij het recept voor valentinebites!

VALENTINEBITES
Voor 12 chocolaatjes

Ingrediënten:
– 120 gram witte chocolade
– 120 gram melkchocolade
– Roze en rode mini smarties
– Roze sprinkles

+ siliconenvorm hartjes

valentinebites

Bereiding: 

  1. Verdeel voldoende sprinkles met smarties op de bodem van de hartjes
  2. Smelt 80 gram witte chocolade au bain marie, voeg daarna de overige 40 gram toe, roer goed door
  3. Verdeel deze witte chocolade over 6 hartjes totdat de vorm tot ongeveer de helft gevuld is
  4. Smelt 80 gram melkchocolade au bain marie, voeg daarna de overige 40 gram toe, roer goed door
  5. Verdeel deze melkchocolade over 6 hartjes totdat de vorm tot ongeveer de helft gevuld is
  6. Klop nu niet de lucht uit de chocolaatjes, hierdoor blijven de sprinkles niet mooi op de bovenkant liggen
  7. Laat de chocolaatjes in een droge koele ruimte uitharden, houd de vorm zo goed mogelijk recht
  8. Druk de chocolaatjes uit hun vorm en geniet!

Eetsmakelijk! 

2 Reacties
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *