triple chocolate brownie

triple chocolate brownie
triple chocolate brownie

Brownies, wie lust ze nou niet? Een overheerlijke fudgy chocoladegenot met chocoladestukjes. De perfecte baksel om voor je lief te maken of gewoon voor jezelf, omdat het zo lekker is. Serveer deze brownie met een dampende kop chocolademelk met een flinke dot slagroom. Niet zo gezond maar o zo lekker. Zo af en toe mogen we ons best wel verwennen of niet dan? Deze brownie heeft als basis de brownies van Rutger, maar heb er zelf een lekkere draai aan gegeven.

TRIPLE CHOCOLATE BROWNIE

Ingrediënten
- 225 gram roomboter
- 115 gram pure chocolade (70% cacao)
- 2 eieren + 1 eidooier
- 330 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram bloem
- 1 gram zout
- 25 gram cacaopoeder
- Poedersuiker
- Handje pure, melk en witte chocoladechips

+ bakvorm hart

triple chocolate brownie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet de bakvorm in met wat boter
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain marie
  3. Klop ondertussen de eieren, suiker, vanillesuiker en zout luchtig
  4. Laat de chocolade wat afkoelen en spatel deze voorzichtig door het eimengsel
  5. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder boven de kom en spatel deze door het beslag
  6. Roer de chocolade chips door het beslag
  7. Vul de bakvorm met het beslag en bak de brownie gaar in 45 tot 50 minuten
  8. Laat goed afkoelen
  9. Bestuif de brownie met poedersuiker
  10. Serveer met een lekkere dot slagroom met chocoladerasp

Eetsmakelijk!

triple chocolate brownie
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *