Tiramisutaartje

tiramisutaartje

De laatste tijd ben ik echt verslaafd geraakt aan tiramisu. Sinds ik de lekkerste tiramisu had gemaakt met kerst, kan ik er niet meer vanaf blijven. Vandaar dat ik nu al meerdere recepten heb om dit hemels gebak te maken. Zo nu dan ook dit tiramisutaartje met harde bodem, laagje chocolade met espresso en natuurlijk de mascarpone met La Chouffe koffielikeur. Ik ben helemaal niet zo van de sterke drank, maar die La Chouffe coffee, te lekker! Het is een recept voor een klein tiramisutaartje, maar een klein puntje is groot zat, het is echt machtig (maar wel heel erg lekker!)! Geniet!

TIRAMISUTAARTJE 

Ingrediënten:
Bodem
- 200 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 100 gram koude roomboter
- 1 eidooier
- 2 gram zout

Chocola
- 180 ml slagroom
- 120 ml melk
- 1 ei
- 250 gram pure chocolade
- 2 sticks Nescafé espressosticks

Topping
- 250 gram mascarpone
- Scheut La Chouffe coffee
- 2 gelatineblaadjes
- 2 eidooiers
- 70 gram poedersuiker
- Cacaopoeder

+ springvorm diameter 18 cm

tiramisutaartje

Bereiding: 

  1. Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar, kneed met de hand tot een samenhangend deeg
  2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten koud worden in de koelkast
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  4. Doe de chocolade klein in een glazen kom
  5. Breng de melk samen met de slagroom aan de kook en giet deze over de chocolade
  6. Voeg de espressosticks en het ei toe en roer tot een egaal mengsel
  7. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkant in met wat boter
  8. Beleg de bodem met het deeg en maak hoogstaande randen van circa 5 cm, druk aan
  9. Prik met de vork gaatjes in de bodem
  10. Giet de chocolade in de springvorm, zo'n 1,5 cm dik
  11. Bak het taartje in 30 minuten gaar, laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur
  12. Week de gelatineblaadjes voor 15 minuten in koud water
  13. Klop de 2 eidooiers met de poedersuiker los boven een heet water bad
  14. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe deze bij de eidooiers, zorg ervoor dat deze smelten, roer goed door met garde, laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur
  15. Roer de mascarpone samen met de La Chouffe glad en klop het eiermengsel er door heen
  16. Giet de mascarpone in het taartje en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast
  17. Bestuif het taartje met cacaopoeder voor het opdienen

Eetsmakelijk! 

1 Response

  1. Ziet er heel lekker uit! Ik houd ook echt superveel van tiramisu,

Leave a comment