Slagroomschnitt

slagroomschnitt

Oh slagroomschnitt, te heerlijk! Het luchtige van het biscuit met de romigheid van slagroom. Deze stond al een tijdje op mijn whislist om te gaan bakken en afgelopen weekend heb ik het eindelijk kunnen doen. De foto's zien er helaas wat minder mooi uit, maar de smaak, heerlijk! Helaas zijn de aardbeien nu nog wat duur anders had ik er lekker aardbeitjes op gedaan. De zijkant van deze slagroomschnitt is erg verrassend. Het zijn namelijk geen nougatinenootjes maar gebruneerde amandelen, oftewel victoriabeslag. Erg lekker knapperig en je proeft de echte smaak van amandelen. Benieuwd? Kijk gauw naar het recept: (Oja, de schnitt ziet er wat kort uit, maar dit is puur op de foto, de schnitt heeft ongeveer dezelfde lengte als die van de bakker!)

SLAGROOMSCHNITT

Bereiding:
Biscuit
- 100 gram ei (2 kleine eitjes)
- 60 gram suiker
- Snufje zout
- 4 gram vanillesuiker
- 40 gram bloem
- 15 gram maizena

Garnering
- 4 el aardbeienjam
- 1/2 recept bakkersroom 
- 500 ml slagroom
- 200 ml mascarpone
- 2 zakjes klopfix
- Garneerchocolaatjes
- Vruchtjes naar keuze

Victoriabeslag
- 100 gram geschaafde amandelen
- 100 gram fijne suiker
- 1 eiwit

slagroomschnitt

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
  2. Klop de eieren met de zout, suiker en vanillesuiker luchtig, circa 10 minuten
  3. Zeef de bloem en maïzena boven de kom en spatel deze voorzichtig door het deeg
  4. Bekleed een bakplaat (circa 40x20) met bakpapier en verdeel het beslag erover, het beslag moet circa 1 cm dik zijn
  5. Bak het biscuit in circa 15 minuten gaar, test of deze gaar is om met een vinger er op te drukken, het is gaar wanneer het biscuit langzaam terugveert, verwarm de oven nu tot 180 graden Celsius
  6. Laat de biscuit afkoelen en snijd daarna in 4 gelijke stukken met lengte van 18 cm en breedte van 8 cm
  7. Meng voor het victoriabeslag de ingrediënten door elkaar en bak deze op een met bakpapier beklede bakplaat circa 30 minuten, schep iedere 10 minuten even om, laat daarna goed afkoelen
  8. Bereid de bakkersroom zoals staat aangegeven, smeer deze uit op een koude plaat en bedek met plastic folie, laat goed afkoelen
  9. Roer de mascarpone glad, voeg de suiker, de klopfix en de slagroom toe en klop tot een stevig maar luchtig room
  10. Pak de 4 plakken biscuit, besmeer nu 1 plak met circa 2 kleine eetlepels aardbeienjam
  11. Besmeer nu met een laagje slagroom, doe niet te dik, circa 1,5 cm dik
  12. Leg nu de tweede plak daarboven op, besmeer die met een laagje bakkersroom
  13. Beleg deze met de derde plak, besmeer deze weer met wat aardbeienjam en slagroom
  14. Dek nu af met de 4e plak biscuit
  15. Smeer nu de snijkanten in met slagroom en spuit de bovenkant af met randjes slagroom
  16. Beleg nu de zijkanten van de schnitt met de gebruneerde amandelen
  17. Maak de slagroomschnitt af met de vruchtjes en de chocolade
  18. Laat de slagroomschnitt nog even goed koelen in de koelkast

Eetsmakelijk! 

4 Responses

  1. Ziet er prachtig uit! Leuk recept om te maken lijkt mij. :)
    • Bedankt! :D Ik vond het heel erg leuk om zo'n recept te bedenken en dan is het echt super leuk om te zien dat de taart dan lukt en rechtop blijft staan haha
  2. Er staat bij punt 9 : 9.Roer de mascarpone glad, voeg de suiker, de klopfix en de slagroom toe en klop tot een stevig maar luchtig room. Alleen er staat in het rijtje vulling geen hoeveelheid suiker. ???
    • Ik zie Het! 4/5 el suiker moet het zijn, het is beetje op smaak natuurlijk maar 4/5 el vind ik het lekkerste!

Leave a comment