Schuddebuik-rotsjes

Schuddebuik-rotsjes
Sinterklaasrecepten

Afgelopen kerst kreeg ik via een bakwebshop gratis vormpjes voor mini-cupcakejes. Ik vond deze zo leuk en bedacht mij om bonbons te maken en deze hierin te doen. Daar is het niet echt van gekomen maar gelukkig kwam daar verandering in! Ik had zoveel zin om een chocoladebonbon te maken, maar ik wou er niet veel tijd mee kwijt zijn. Na lang nadenken ben ik op het idee gekomen om bonbons te maken van witte chocolade met schuddebuikjes: schuddebuik-rotsjes. Eigenlijk een soort van pindarotsjes maar dan met schuddebuikjes. De combinatie van witte chocolade met speculaas is te heerlijk en is niet alleen voor Sinterklaas bedoeld. Speculaas mag gewoon het hele jaar door! (Speculaasfan!!) Kijk beneden voor het lekkere recept voor homemade schuddebuik-rotsjes:

SCHUDDEBUIK-ROTSJES 
Voor 15 stuks

Ingrediënten: 
– 100 gram schuddebuikjes
– 150 gram witte chocolade

Schuddebuik-rotsjes

Bereiding: 

  1. Leg 15 mini vormpjes klaar
  2. Smelt 100 gram chocolade au bain-maire
  3. Doe de overige 50 gram bij de chocolade als de rest gesmolten is, roer goed
  4. Roer de schuddebuikjes door de witte chocolade
  5. Verdeel het mengsel over de 15 vormpjes in kleine hoopjes
  6. Laat de bonbons in de koelkast hard worden
  7. Haal voor het nuttigen de schuddebuik-rotsjes uit de koelkast, anders zijn ze wel een beetje hard

Eetsmakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *