Mini Zwitserse room vlaaitjes

zwitserse room vlaaitjes

Een van die vlaaien die ik ontzettend lekker vind is de Zwitserse roomvlaai. Ik had hem hier op mijn website staan, maar de foto's, te erg! Dit weekend wou ik eigenlijk weer de grote variant maken, maar aangezien ik nog een taart wilde maken heb ik er voor gekozen om de taart in mini variant te maken, mini Zwitserse room vlaaitjes. Hoe schattig zijn deze? Zoals jullie misschien al wel weten ben ik verliefd op kleine gebakjes dus dit was echt een topper. Met dit recept kan je 6 mini Zwitserse room vlaaitjes.
Het recept voor de grote Zwitserse roomvlaai vind je hier!

MINI ZWITSERSE ROOM VLAAITJES
Voor 6 gebakjes

Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 5 gram instant gist
- 2 el olijfolie
- 15 gram roomboter
- 2 el suiker
- 2 gram zout
- 1 eidooier
- 100 ml melk

- 1/2 portie bakkersroom 

- 300 ml slagroom
- 120 gram mascarpone
- 1 zakjes klopfix
- 3 el suiker
- nougatinenootjes
- minichocolaatjes
- Poedersuiker

+ 6 tartelettevormpjes

zwitserse room vlaaitjes

Bereiding: 

  1. Verwarm de melk totdat deze lauw is, los de gist hier in op
  2. Meng 200 gram bloem met de zout
  3. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de olijfolie, de boter, de eidooier, de suiker en de melk met de gist bij en roer beetje bij beetje de bloem hier door heen
  4. Kneed het deeg goed door totdat je voelt dat het soepel is en niet meer plakt
  5. Bol het deeg op, bestuif met bloem, leg hem in een kom en dek af met plastic folie
  6. Laat het deeg 30 minuten rijzen
  7. Bereid de bakkersroom zoals staat aangegeven
  8. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) en vet de tartelettevormpjes in
  9. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm, verdeel in 6 stukken en beleg ieder vormpje met het deeg
  10. Druk aan, verwijder de randjes en prik met de vork gaatjes in de bodem
  11. Verdeel de bakkersroom over het deeg
  12. Bak de vlaaitjes in 30 minuten gaar
  13. Laat afkoelen en verwijder daarna de vormpjes
  14. Roer de mascarpone glad en doe daarbij de slagroom met de suiker en klopfix
  15. Klop de slagroom stijf
  16. Besmeer de vlaaitjes met slagroom, strijk mooi glad
  17. Maak een mengsel van nougatinenootjes en chocolaatjes en verdeel dit over de vlaaitjes
  18. Bestuif de vlaaitjes met poedersuiker

Eetsmakelijk!

6 Responses

  1. Allereerst mijn complimenten je recepten zien er echt super lekker uit. Ik zou graag deze heerlijke vlaai willen proberen alleen dan de grote variant. Zou je me kunnen vertellen hoeveel slagroom ik dan moet gebruiken? Alvast bedankt
    • Dank je wel! Voor een grote variant zou ik de volgende ingrediënten gebruiken als het om de slagroom met mascarpone gaat: - 500 ml slagroom - 200 gram mascarpone - 2 zakjes klopfix - 4 el suikerDe bereiding is hetzelfde zoals boven staat beschreven. Veel bakplezier!
  2. Heerlijk recept en ik ga het zeker uit proberen. En je site ziet er erg mooi uit!
    • Bedankt voor je compliment, dat vind ik altijd erg leuk om te horen!
  3. Klopt het dat het banketbakkersroom mee gaat in de oven?
    • Klopt! Je kan de bakkersroom er ook uithalen, maar dan moet je de vlaaitjes bakken met een vulling zoals blindbakbonen.

Leave a comment