Eierkoeken

eierkoeken

Het is weer 'foodblogswaptijd'! Deze keer heb ik iets gebakken van de website She Likes Bento, een Engelstalige foodblog met veel gevarieerde gerechten. Gelukkig voor mij stonden er ook een aantal bakrecepten op dus ik kon lekker mijn gang gaan. Deze eierkoeken stonden in het rijtje Dutch Treats. Ik wou al een poosje eierkoeken bakken dus dit kwam wel heel erg goed uit. Ik heb het receptuur ietsjes aangepast, dus here we go!

EIERKOEKEN
Voor 10 koeken

Ingrediënten:
- 2 eieren
- 90 gram suiker
- 4 gram vanillesuiker
- 2 tl bakpoeder
- 100 gram bloem
- 1 gram zout
- Rasp van 1 citroen of 3 tl citroenrasp van Dr. Oetker

eierkoeken

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Mix de eieren met de suiker, vanillesuiker, zout en citroenrasp tot een luchtig schuimig beslag
  3. Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en spatel deze voorzichtig door het schuimig beslag
  4. Verdeel 4 hoopjes beslag ter grootte van een grote eetlepel op de bakplaat met voldoende tussenruimte
  5. Bak de koeken in 10 tot 12 minuten gaar, de koeken mogen niet te donker worden
  6. Herhaal stap 4 en 5 totdat het beslag op is
  7. Laat de eierkoeken afkoelen en haal ze voorzichtig van het bakpapier
  8. Bewaar luchtdicht

Eetsmakelijk!

No Comments Yet.

Leave a comment