CelaVita aardappelbolletjes

CelaVita aardappelbolletjes
celavita aardappelbolletjes

Een aantal weken geleden had ik jullie verteld via mijn Facebookpagina dat ik als bloginsider van Brenda Kookt aan het werk zou gaan. Niet lang daarna kreeg ik een super leuk pakket van CelaVita met 3 zakjes aardappels en een afgiethulp, soort van ovenhandschoenen. Altijd leuk om dingen gratis te krijgen! Het was erg moeilijk om iets leuks en iets origineels te bedenken, maar ineens kreeg ik inspiratie: celavita aardappelbolletjes! Eigenlijk zijn het gewoon aardappelkroketjes maar vond bolletjes ook wel gezellig en makkelijk te maken. In dit recept heb ik knoflookpoeder gebruikt, maar dit was toch niet alles, dus laat deze er maar lekker uit! Kijk gauw voor het recept voor lekkere CelaVita aardappelbolletjes:

CELAVITA AARDAPPELBOLLETJES

Ingrediënten:
- 500 gram CelaVita vastkokende aardappels
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- Peterselie
- 25 gram boter
- 1 ei
- 3 el bloem
- 5 el paneermeel

celavita aardappelbolletjes

Bereiding: 

  1. Doe de aardappels in een pan en giet wat water in de pan, voeg wat zout toe
  2. Kook de aardappels gaar
  3. Stamp de aardappels fijn en voeg de boter en de eidooier toe, bewaar het eiwit
  4. Kruid de aardappelpuree met zout, peper, klein beetje nootmuskaat en peterselie, roer goed door elkaar, proef of het lekker smaakt
  5. Laat de aardappelpuree goed afkoelen
  6. Doe de bloem, het eiwit en de paneermeel in verschillende bakjes
  7. Draai balletjes van de aardappelpuree
  8. Haal de balletjes door de bloem, daarna door het eiwit en haal vervolgens door de paneermeel
  9. Leg de aardappeltjes voor 1 uur in de koelkast
  10. Verhit de frituurpan op 180 graden Celsius
  11. Frituur de CelaVita aardappelbolletjes in 1,5 minuut gaar en bruin, pas op, circa 6 bolletjes tegelijkertijd

Eetsmakelijk! 

Een Reactie
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *