Oreo’s

oreo's

Draaien, likken, dippen en opeten! Ja! Met deze zelfgemaakte oreo's kan je dat echt doen! Ik denk dat ik voor iedereen wel kan spreken als ik zeg dat wij allen oreo's ontzettend lekker vinden, dus waarom niet zelf maken? Deze oreo's zijn eerder chocoladekoekjes dan originele oreo's, maar ze smaken prima. De pure smaak van de chocolade en de romige smaak van de crème in het midden. Dus duik die keuken in, maak deze koekjes en dan: draaien, likken, dippen en opeten!

OREO'S
Voor een heleboel koekjes

Ingrediënten:
- 130 gram patentbloem
- 2 gram bakpoeder
- 20 gram cacaopoeder
- Snufje zout
- 55 gram roomboter
- 80 gram poedersuiker
- half ei
- 8 gram melk
- 15 gram 99% chocolade
- 1/2 tl vanille essence

Vulling:
- 125 gram poedersuiker
- 25 zachte roomboter
- 15 gram melk
- 1/2 tl vanille essence

oreo's

Bereiding: 

  1. Zeef de bloem samen met de cacao, bakpoeder en zout in een kom en zet apart
  2. Klop de boter zacht samen met de halve ei tot een gladde massa
  3. Voeg dan de poedersuiker, melk en vanille essence toe en klop tot een glad beslag
  4. Voeg het bloemmengsel toe en roer dit goed door elkaar
  5. Rasp de chocolade en roer dit door het deeg, kneed nog even kort (30 seconden) met de handen tot het een soepel deeg is, maak er een platte plak van
  6. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het voor 30 minuten in de koelkast
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  8. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm en steek er rondjes uit en leg deze op de bakplaat, of gebruik een speciale bakplaat voor koekjes
  9. Bak de koekjes in 14 minuten gaar en laat daarna op een rooster afkoelen
  10. Maak nu de vulling door de boter, de poedersuiker, de melk en de vanille essence samen luchtig te kloppen
  11. Besmeer de onderste helft van een koekje met de vulling en leg hier een ander koekje boven op
  12. Herhaal stap 8 tot 11 totdat het deeg op is
  13. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel

Eetsmakelijk!

No Comments Yet.

Leave a comment