Hazelnootschuimtaart

Hazelnootschuimtaart
terugblik

Eindelijk weer een taart op Doortjes Keuken! Ik had al zolang zin om een lekkere hazelnootschuimtaart te maken, maar kwam er iedere keer toch niet weer aan toe totdat ik gisterochtend toch ineens was begonnen. Het moeilijkste van deze taart is toch echt de eieren scheiden voor het schuim en that's it! Een overheerlijk taartje dat niet al te moeilijk is, en dat toch zo goddelijk er uit ziet: dat wil toch iedereen?! Het schuim is lekker krokant met het knapperige van de hazelnoten met lekkere romige slagroom. Je kunt er eventueel ook nog wat andere nootjes door heen doen, dat is helemaal aan jou, maar met dit recept tover je de lekkerste taart op tafel!

Het kan zijn dat de aangegeven baktijd van het schuim misschien iets te kort is, test tussendoor of het schuim al stevig genoeg is. Dit doe je door simpelweg op het midden van het schuim te drukken, wel voorzichtig doen! Optioneel is na 90 minuten de oven uit doen en het schuim er in laten zitten voor 30 minuten..

HAZELNOOTSCHUIMTAART

Ingrediënten:
- 3 eiwitten
- 150 gram kristalsuiker
- 100 gram poedersuiker
- Snufje zout
- 100 gram hazelnoten
- handjevol nougatine nootjes

Garnering:
- 750 ml slagroom
- 3 zakjes klopfix
- 250 gram mascarpone
- 6 el suiker
- 150 gram hazelnoten

hazelnootschuimtaart

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Pak een rond voorwerp met de diameter van 15 a 16 cm en teken 2 cirkels op het bakpapier, hierop spuit je straks het schuim
  3. Klop in een vetvrije kom 3 eiwitten samen met het zout stijf, voeg straalsgewijs de suiker toe
  4. Klop de eiwitten zo stevig op zodat wanneer je de kom omdraait, niks er uit valt
  5. Hak 100 gram hazelnoten fijn, bijvoorbeeld met een deegroller en spatel deze samen met de nougatine voorzichtig door de eiwitten
  6. Vul een spuitzak met de eiwitten en spuit de 2 cirkels cirkelwijs met schuim, van binnen naar buiten
  7. Bak het schuim in circa 90 minuten gaar, doe af en toe even de oven open zodat het vocht kan ontsnappen
  8. Laat het schuim goed afkoelen
  9. Verhoog de oven tot 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier 150 gram hazelnoten op
  10. Rooster de hazelnoten circa 10 minuten, laat daarna helemaal afkoelen
  11. Roer de mascarpone glad, voeg dan de slagroom, suiker en klopfix toe en klop op totdat de slagroom goed stevig is
  12. Pak een schuimplak en laat de gladde kant op de bodem liggen zodat de bobbelige kant bovenop ligt
  13. Besmeer met een flinke laag slagroom
  14. Leg nu de andere schuimplak er op, zorg ervoor dat de gladde kant bovenop ligt zodat de taart mooi glad er uit ziet
  15. Besmeer ook de bovenkant met een lekkere laag slagroom
  16. Besmeer de randen met slagroom zodat je geen schuim meer ziet
  17. Vul een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit circa 8 rozetten op de taart
  18. Hak de geroosterde hazelnoten fijn en doe deze in het midden en de zijkant van de taart, eventueel nog wat op de rozetjes
  19. Laat de hazelnootschuimtaart daarna nog even goed koud worden

Eetsmakelijk! 

hazelnootschuimtaart
Een Reactie
  1. Graag wil ik weten hoe lang deze taart bewaard kan worden voor de merengue zacht wordt

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *