Goulashsoep Doortje Kookt

Goulashsoep

goulashsoep

Goulashsoep, een van die gerechten waarop ik dol ben wanneer ik op de skipiste sta. Heerlijk lunchen met een kom dampende soep, warm in een houten hutje terwijl het buiten lekker koud is. Helaas ga ik voorlopig niet meer op wintersport en moet ik de soep maar zelf maken. Zoals jullie al wel weten is dat voor mij totaal geen probleem! Naast het bakken vind ik koken echt heerlijk, een snufje van dit en een snufje van dat. Eigenlijk wil ik deze website alleen maar vullen met baksels, maar zo nu en dan een maaltijd vind ik ook wel leuk. Dat wordt nou eenmaal ook in Doortjes Keuken gemaakt toch? Genoeg gebazeld: hier het recept voor goulashsoep zoals op de piste:

GOULASHSOEP
Voor 4 porties

Bereiding: 

- 350 gram rundvlees
- 1 ui, groot
- 2 paprika's (rood & geel)
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 liter water
- 1 runderbouillonblokje
- 3 middelgrote aardappelen
- 1 tl karwijzaad
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl oregano
- 2 tl komijnpoeder
- 3 el paprikapoeder
- 1 tl nootmuskaat
- Handje schelppasta
- Zout, peper

goulashsoep

Ingrediënten: 

  1. Zet alle ingrediënten voor de goulash klaar, gewassen, gepeld, gesneden en al
  2. Snijd het rundvlees in kleine stukjes
  3. Verhit wat boter en fruit hierin de uien en bak hierin het rundvlees rondom bruin
  4. Voeg 1 liter water toe en breng deze samen met het bouillonblokje aan de kook
  5. Voeg de tomatenpuree, de gesneden paprika's en de knoflook toe en maak op smaak met alle bovengenoemde kruiden
  6. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en doe deze ook in de pan
  7. Laat de soep circa 45 minuten lekker pruttelen zodat het vlees en de aardappelen goed gaar worden
  8. Doe in de laatste 10 minuten de pasta erbij
  9. Laat de soep een paar uur rusten, zodat de smaken zich extra goed ontwikkelen
  10. Voor een iets gebonden soep meng 2 el maïzena met 4 el water en voeg deze toe aan de koude soep, breng daarna langzaam aan de kook totdat de soep gebonden is
  11. Serveer de soep met brood

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment