Appel karameltaart

appel karameltaart

Gisteren was ik nog lekker een dagje vrij en ik had zo onwijs veel zin om nog iets te bakken. Alleen ik had geen zin om uren in de keuken te staan dus het is een snelle taart geworden, een appel karameltaart met bladerdeeg. Het is zo leuk dat zelfs zo'n snelle taart lekker kan zijn! Ik ben helemaal niet lang met deze taart bezig geweest. Ik denk dat de bladerdeeg ontdooien het langste duurde dus dat zegt wel wat of niet dan?! Een lekkere snelle taart dus. Met deze winterse temperaturen is deze taart echt geschikt, de heerlijke geuren van appel en kaneel met de lekkere smaak van fudgy karamelsaus, hmmm...

APPEL KARAMELTAART 

Ingrediënten:
- 4 plakken roomboter bladerdeeg
- 2 appels
- Bloem
- 100 gram roomboter
- 2 el custardpoeder
- 3 el suiker
- 1 el kaneel
- 40 gram karamelfudge (bv Lonka)
- 75 ml slagroom

appel karameltaart

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een met bloem bestoven werkbank
  3. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne partjes, laat de schil er om heen zitten
  4. Vet een springvorm of een vlaaivorm met losse bodem in met wat boter en bebloem deze
  5. Leg de plakken bladerdeeg met de randjes op elkaar en rol de plak wat groter uit, leg deze in de springvorm, maak een dikke rand van circa 1 cm hoog
  6. Prik voldoende gaatjes in het deeg
  7. Verdeel de custardpoeder over de bodem heen met de bolle kant van een lepel
  8. Verdeel de appel over de custardpoeder
  9. Smelt 100 gram roomboter en druppel deze over de appels
  10. Meng de suiker met de kaneel en verdeel dit over de appels
  11. Bak de taart in 40 minuten gaar
  12. Verwarm langzaamaan de slagroom samen met de karamelfudge totdat de fudge is opgelost in de slagroom, verdeel daarna de karamelsaus over de appels
  13. Serveer de taart met een bolletje vanille ijs en met een flinke dot slagroom

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment