Spitzbuben

Spitzbuben
kerst

Het is eind december dus het wordt tijd voor een nieuwe foodblogswap. Ook deze maand heb ik meegedaan. Ik kreeg dit keer de blog Zoet&Verleidelijk van Tessa toegewezen. Wat is dat een leuke (en lekkere) site zeg! Het staat bomvol met overheerlijke recepten. Het was voor mij dus erg lastig om een keuze te maken. Na heel wat recepten bekeken te hebben, kwam ik bij dit koekje uit, spitzbuben. Tessa had beschreven dat die naam niet te vertalen naar het Nederlands valt, maar dat het in de buurt komt van een boefje.

Waarom spitzbuben? Nou, zoals jullie weten ben ik echt gek op Zuid-Duitsland, de cultuur, de natuur en het eten. Bij dit koekje kreeg ik echt meteen zo'n Duits kerstsfeer gevoel dus ik moest en zou deze gaan bakken. En verder was ik echt opslag verliefd.

Ik heb gebruik gemaakt van een uitsteker met een diameter van 2 cm en een plungecutter om het hartje uit het deeg te drukken. Natuurlijk zijn jullie vrij met de keuze welke uitsteker en plungecutter.

Nieuwsgierig? Kijk hieronder het recept voor deze overheerlijke en schattige sandwichkoekjes:

SPITZBUBEN 
Voor heel veel koekjes die veel te snel opgegeten worden

Ingrediënten:
- 200 gram koude roomboter
- 1 eidooier
- 2 gram zout
- 100 gram poedersuiker + extra om te bestuiven
- 2 tl vanille essence
- 150 gram amandelmeel
- 180 gram patentbloem
- 2 gram zout
- Jam naar keuze

spitzbuben

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed enkele bakplaten met bakpapier
2. Kneed boter, eidooier, zout, poedersuiker, vanille essence, amandelmeel en bloem tot een samenhangend egaal deeg
3. Verpak het in plastic folie en laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
4. Kneed het deeg even door en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot het een dikte heeft van 3 mm dik

5. Steek met de ronde uitsteker de rondjes er uit
6. Steek uit de helft van deze koekjes het figuurtje in het midden er uit
7. Leg ze op de bakplaat en laat nog even in de koelkast koud worden
8. Bak de koekjes gaar in 8 tot 9 minuten en laat daarna goed afkoelen op een rooster
9. Herhaal stap 4 tot 8 totdat het deeg op is (leg iedere keer na het uitrollen het deeg weer even terug in de koelkast)

10. Besmeer de onderkant van de koekjes (die zonder het vormpje) met een beetje jam
11. Bestuif de koekjes met het gat er in met poedersuiker en leg deze daarna op het andere koekje met jam, druk zachtjes aan

Eetsmakelijk!

Bron: http://zoetenverleidelijk.blogspot.nl/2015/09/spitzbuben.html

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *